Újabb három BENU Gyógyszertár újult meg

Megújult BENU Gyógyszertárak

2021 év végén, november és december hónapokban három Auchan áruházban működő BENU Gyógyszertár teljes átalakulás után nyitotta meg újra kapuit vásárlóközönsége előtt. A csömöri, maglódi és miskolci patikák a gyógyszerkereskedelmi franchise társaság átfogó modernizációs fejlesztési koncepciója keretében és az abban meghatározottak alapján újultak meg kívül-belül. A járványhelyzet fokozódása miatt, és a felelős gondolkodás jegyében azonban a szokásoktól eltérően nem került sor nyilvános megnyitókra, de a BENU Magyarország Zrt. vezetése szűk körben személyesen gratulált a beruházásokhoz.

A BENU gyógyszerkereskedelmi franchise mintegy egy évtizede része Magyarország – és további 9 európai ország - egészségügyi rendszerének. A hazai BENU Gyógyszertár hálózatot összefogó, a koncepció jogtulajdonosa, a németországi PHOENIX-Csoporthoz tartozó BENU Magyarország Zrt. hiteles és felelős gyógyszerkereskedelmi szereplőként nagy hangsúlyt fektet a patikák fejlesztésére, a vásárlók számára modern, színvonalas és kényelmes vásárlási körülmények biztosítására. Ennek alapja, hogy a patikalánc mind nemzetközi, mindpedig hazai szinten folyamatosan követi a gyógyszerkereskedelmi trendeket, valamint a vásárlók visszajelzéseit és szokásaik változását. Magyarországon egyedülálló módon a BENU vezette be hálózati szinten a szabadpolcos gyógyszertári koncepciót, amely mára több mint 150 gyógyszertárban valósult meg. Továbbgondolva a megkezdett átalakításokat idén egy megújított gyógyszertár-koncepción alapuló fejlesztési program kezdődött meg, melynek keretében számos gyógyszertár újul meg.

A sorozat legújabb mérföldkövei a csömöri, maglódi és miskolci Auchan áruházakban működő patikák megújulása volt, amelyek 2021. év végén, a novemberi-decemberi hónapokban teljes átalakítás után nyitották meg újra kapuikat a vásárlók előtt. Az új gyógyszertár koncepciós beruházások egy egységes megjelenésű patikalánc kialakítását célozzák. Így az említett patikák modernizációjának legfőbb jellemzői, hogy a belső tér világos és nyitott, uralkodó színei a fehér, a kék és a zöld, amelyhez bézs és világosszürke kiegészítők társulnak. A fények melegebbek, a formák lekerekítettebbek lettek, melyek kombinációja harmonikusabbá teszi a belső teret. A koncepció részét képezik a fa térelválasztó elemek és a fahatású lamellák, az energiatakarékos és környezettudatos megoldások, így például a legmodernebb LED-es világítási rendszer. Ez a korábbinál informatívabb, barátságosabb és átláthatóbb megjelenés a fogyasztók részéről igényként jelentkező élményvásárlás lehetőségét méginkább biztosítja, és nem utolsó sorban támogatja a még színvonalasabb kiszolgálást.

A termékkínálat is jellemzően bővül, és nemcsak a gyógyszerek esetében. A BENU egyik legfőbb célja a kezdetek óta, hogy nemcsak a betegeknek kíván alternatíva lenni, hanem az egészségmegőrzés, a megelőzés, a tudatos életmód követői számára is egy akár mindennapos, biztonságos választás. A széles választékban ezért betegség és a prevencióra való törekvés esetén is mindenki megtalálja azt, amire éppen szüksége van.

Ami viszont a beruházások után sem változik, hogy a BENU gyógyszertárak nem csupán patikák, ahol csak termékeket vehetünk le a polcról, hanem hozzáértő tanácsadó patikusok és ingyenes információs anyagok segítik a vásárlást. Csömörön, Maglódon és Miskolcon az átalakulás ellenére a megszokott vezetői és munkatársi kollektíva, valamint színvonalas szakmai kiszolgálás várja a vásárlókat.

A járványhelyzet fokozódása miatt, és a felelős magatartás jegyében az eddigi hagyományoktól eltérően az említett patikák esetében nem volt hivatalos, nyilvános megnyitó, azonban a BENU Magyarország Zrt. vezetése szűk körben személyesen gratulált a beruházásokhoz.

BENU Gyógyszertár Maglód megújulás

Maglód

A maglódi Auchanban található patika mintegy 3 és fél hétig tartó munka után november 25-én nyitott meg újra. A teljes felújítás során az officina és a back office is megújult, egy galéria is kialakításra került, ahová felköltözött a labor, öltöző, és a mosdó, amely egy plusz mellékhelységgel is bővült. A munkatársi csapat 12 főből áll, akik régóta összeszokott kollektívaként végzik munkájukat.

Csömör

A csömöri gyógyszertár alig 3 hétig tartó átalakítási munkálatok után december 2-án nyitotta meg újra kapuit. Csömörön is teljes felújítás volt, ám az ottani gyógyszertár esetében az officina területe bővült, a mellette lévő, megüresedett helyiség hozzáépítésével. A back office-nál végzett munka következtében nőtt a raktár területe, illetve optimálisabb lett a helykihasználás. A galéria Csömörön csak felújításon esett át.

Mindkét gyógyszertár a BENU saját üzemeltetésű egysége. A patikák vezetői büszkék rá, hogy bár Auchanban működnek, ahol az átmenő forgalom lehet előny és hátrány is, ennek ellenére sok a törzsvásárló. Ennek hátterében a széles választék és a nagy raktárkészlet áll. Az első napok forgalma hatalmas volt, sokan megvárták a patikák újranyitását és nem mentek más egységbe.

Miskolc

Pont 3 hétig tartó munka után, a várakozásokhoz képest egy nappal hamarabb november 30-án nyitott újra a gyógyszertár. A patika teljes területe ez esetben is teljesen megújult, mind a front-, mind pedig a back office részek, áttervezéssel és átépítéssel egy emelettel ki is bővült. A bejárati ajtó a korábbi manuális helyett automata technológiát kapott. A miskolci Auchan áruházban működő gyógyszertár is a BENU saját üzemeltetésű egysége, a törzsvásárlói közönség a hipermarketi környezet ellenére itt is jellemző.

2022. január 3.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink