Szúnyogcsípés? Íme, a legjobb praktikák a viszketés enyhítésére

Szúnyogcsípés? Íme, a legjobb praktikák a viszketés enyhítésére

Kapcsolódó tünetek:

  1. Jegelés
Ehhez használhatunk jégkockákat, de akár mirelit zöldborsót is, ugyanis bármelyik képes enyhíteni a viszketésen, illetve ez esetleges duzzanatot is el tudják tüntetni. Mindössze arra figyeljünk, hogy egyiket se érintsük közvetlenül a bőrünkhöz, hanem tekerjük be valamilyen anyagba, majd néhány percig hagyjuk az érintett területen.
  1. Petrezselyem
Kirándulásokon legyen mindig nálunk egy csokor petrezselyem, amiből csípés esetén csak ki kell vennünk pár szálat, melyekkel aztán be tudjuk dörzsölni az érintett területet. A fájdalom és a viszketés pikk-pakk elmúlik, így folytathatjuk is a túránkat.
  1. Fekete tea
Rettentő kellemetlen, amikor viszket a szúnyogcsípés, de ebben az esetben sem kell kétségbeesünk, ugyanis a fekete tea a segítségünkre lesz. Tegyünk egy filtert egy bögre vízbe, hagyjuk benne 5 percig, majd várjuk meg, míg enyhén kihűl. Ezután helyezzük a filtert a csípésre, és hagyjuk rajta pár percig. A teának antibakteriális hatása van, a meleg pedig felszámolja a méregben található fehérjét.
  1. Hagymalé
Tény, hogy a szaga eléggé kellemetlen, hatása azonban annál jobb! Dörzsöljük be a csípést egy félbevágott vöröshagymával, és a viszketés hamarosan elmúlik.
  1. Citromlé
A citromlé egy igazi klasszikus! Tegyünk egy szelet citromot az érintett területre, majd tartsuk ott pár percig, esetleg egy sebtapasz segítségével rögzítsük oda. A citromlé pillanatokon belül enyhíteni fogja a panaszokat.
  1. Uborka
Az uborka nem csak salátaként jó választás, hanem szúnyogcsípés esetén is! Rakjunk egy szelet ubit a csípésre, és seperc alatt elmúlik a viszketés. Még szerencse, hogy nyaranta majdnem mindig van otthon uborka.
  1. Lándzsás útifű
A lándzsás útifű illata nem igazán kellemes, de hatása érdekében érdemes elviselni. Ahhoz, hogy valóban el tudja mulasztani a viszketést és a duzzanatot, jól nyomkodjuk össze a leveleit, és az abból keletkező lével kenjük be a csípést.
2020. június 28.

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek