Sokszor szomjas? Ez lehet az oka!

Sokszor szomjas? Ez lehet az oka!

Kapcsolódó tünetek:

  1. Kevés H2O
„A dehidratáltság a fő oka annak, hogy az emberek szomjasak. Utóbbi abból adódik, hogy egyszerűen nem fogyasztanak elegendő vizet” – nyilatkozta az amerikai háziorvos, Dr. Natasha Bhuyan. Hozzátette, hogy minden embernek eltérő mennyiségű vízre van szüksége, hiszen például egy sportolónak többet kell innia.
  1. Étrend
A ketogén diéta szerint étkezők sokszor küzdenek mellékhatásokkal, melyek közül az egyik leggyakoribb az állandó szomjúság. Ez abból adódik, hogy a ketogén diéta során kevesebb szénhidrátot viszünk be a szervezetünkbe, viszont a szénhidrát több vizet képes eltárolni, mint a zsírok és a fehérjék.
  1. Pajzsmirigy problémák
A pajzsmirigy túlműködése különböző hatással lehet az emberek szervezetére. A túlzott szomjúság önmagában nem ad okot az aggodalomra, de érdemes résen lenni, ha olyan panaszok is fellépnek, mint a hirtelen fogyás, a kézremegés, a kimerültség vagy a szorongás.
  1. Cukorbetegség
Az 1-es és a 2-es típusú cukorbetegség is okozhat ilyen tünetet, azonban a chicagói orvos, Dr. Peter Mayock fontosnak tartja kiemelni, hogy az állandó szomjúság nem jelent egyet a diabétesszel. Dehidratáció során a szervezet meg akarja tartani a folyadékot, míg cukorbetegség esetén arra törekszik, hogy megszabaduljon a cukortól, ezért gyakrabban kell pisilni. Amennyiben azonban sokszor szomjas, többször és sokat kell pisilnie, és homályosan lát, akkor ajánlott egy orvos felkeresése, ugyanis e három tünet együttes megléte utalhat cukorbetegségre.
  1. Gyógyszerek
Rengeteg gyógyszernek (antidepresszánsok, vérnyomáscsökkentők, allergia elleni készítmények) lehetnek olyan mellékhatásai, mint a gyakori vizelés vagy a szomjúság. Egyeztessen orvosával, ha ilyen panaszokat tapasztal.
2021. április 30.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink