Mozogjunk!

Mozogjunk!

Kapcsolódó tünetek:

Minél hamarabb sportolni, az ízületeket kímélő sportokat kell választani mindenkinek!

Bizonyos életkor kor fölött már számolni kell azzal, hogy a különböző mozgásformáknak saját testünk is gátat szab. A fő probléma legfőképpen az ilyenkor kezdődő ízületi panaszok, valamint a csontritkulás jelenthetnek, melyek elhanyagolva, idővel komoly problémákat okozhatnak. Utóbbi megelőzésére különösképpen ügyelni kell, mert ez a probléma a 40 év feletti nők egyötödét érinti. A betegség kialakulásának kockázatát a mozgásszegény életmód növeli.

A mozgás olyan izom-összehúzódásokat generál, mely a csontoknak pozitív ingereket jelent, emellett javítja a vérellátást, és az ásványi anyagok beépülését a csontszerkezetbe. A testmozgás hatására a csonttömeg is emelkedik.

Mire jó még a sport?

A rendszeres sport javítja az általános erőnlétet, növeli az állóképességet, stabilizálja a vázizmokat, ezáltal a testtartás is optimalizálódik.

A mozgás javítja a test rugalmasságát. Fontos azonban a helyes mozgásforma megválasztása: akinek már diagnosztizált csontritkulása vagy ízületi kopása van, keressen fel szakorvost vagy gyógytornászt a személyre szabott mozgásforma megválasztásához. Az ajánlott gyakorlatokat úgy kell meghatározni, hogy azok otthoni környezetben is kivitelezhetők legyenek, ezáltal megteremtve a heti rendszeresség lehetőségét.

Csak kíméletesen!

Van, akinek a gyógytorna kicsit unalmas, kevésbé pörgős, és ha náluk nem alakult még ki csontritkulás, választhatnak népszerűbb, más mozgásformákat is megelőzés céljából:

  • pilates
  • jóga
  • a kangoo
  • aerobik

Bármelyik sport, mozgásforma mellett döntünk, fontos, hogy heti rendszerességgel, következetesen végezzük és ne hajszoljuk túl magunkat, és legfőképpen élvezzük, különben felesleges belekezdeni.

2016. november 3.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink