Miért fontos a magnéziumpótlás sportoláskor?

Miért fontos a magnéziumpótlás sportoláskor?

Kapcsolódó tünetek:

Miért fontos a magnéziumpótlás sportoláskor?

A közérzetre ható tüneteken kívül a magnézium hiányának leglátványosabb fizikai megnyilvánulásai: az izomgörcsök. A sportolók állandó stresszhatás és fizikai terhelés alatt állnak, ezért esetükben nem ritka a lábikragörcs és a zsibbadás.

 

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a sportolásnál. Elengedhetetlen a normál izomműködéshez, de segít megküzdeni a fáradtsággal is.  A megerőltető edzések növelik a folyadékveszteséget, amivel együtt a magnézium készletünk ezzel egyidőben csökken. Miután csökken a testünkből ennek az ásványianyagnak a mennyisége, a sportolás közbeni teljesítményünk jelentősen romlik. Ilyenkor a test átvált anaerob anyagcserére, amitől felgyülemlik a tejsav az izomban, így okozva izomfájdalmakat[1].

 

Hogyan juthatunk magnéziumhoz?

A magnézium természetes módon számos élelmiszerben megtalálható, például hüvelyesek, diófélék, magvak, teljes kiörlésű gabonafélék, zöld leveles zöldségek (spenót), illetve néhány dúsított élelmiszerhez hozzáadják: dúsított reggelizőpelyhek és más dúsított élelmiszerek, tej, joghurt és néhány más tejtermék[2].

 

Intenzív sportoláskor fokozott magnéziummennyiségre van szüksége a szervezetnek. A Magne B6 készítmények jól felszívódó, szerves magnéziumsóval és B6-vitaminnal segíthetik a magnézium pótlását.

 

Magnézium és a mozgás

A sport és a magnéziumpótlás kéz a kézben járnak, és sok sportoló alkalmaz magnéziumot edzéshez, felkészüléshez és versenyek alkalmával, de nemcsak a versenysportolóknak kell odafigyelniük a magnéziumszintjükre. Ma az egyik legkedveltebb szabadidős sport a futás. A kezdetben még hobbifutók egyre ügyesebbé, edzettebbé válnak, egyre nagyobb kihívásokat szeretnének legyőzni, nőnek a kilométerek és az önmagukkal szemben támasztott elvárások.

 

A Magne B6 Izom Plusz étrend-kiegészítő filmtabletta magnézium- és káliumtartalma támogatja a normál izomműködést, a benne lévő D-vitamin pedig hozzájárul az egészséges izomfunkciók fenntartásához.

 

 

A Magne Izom Plusz filmtabletta étrend-kiegészítő kategóriájú készítmény.

 

AZ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ NEM HELYETTESÍTI A KIEGYENSÚLYOZOTT, VEGYES ÉTRENDET ÉS AZ EGÉSZSÉGES ÉLETMÓDOT.

 

MAT-HU-2100716 (2021.07.04.)

 

OPELLA HEALTHCARE COMMERCIAL KFT. – 1045 Budapest, Tó u. 1-5.

Telefon: (+36 1) 505 0050 – Gyógyszer- és egyéb termékinformáció: (+36 1) 505 0055

Web: www.sanofi.hu, www.magneb6.hu

 

 

[1] https://penco.hu/index.php/blog/item/1-miert-szukseges-a-magnezium-potlas

[2] https://ods.od.nih.gov/factsheets/Magnesium-Consumer/

2022. május 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek