Mi az érzékeny bőr?

Mi az érzékeny bőr? (x)

Kapcsolódó tünetek:

Az érzékeny bőr tünetei és a bőr idő előtti öregedése szorosan összefüggnek,megjelenésük ugyanarra a 3 okra vezethető vissza: oxidatív stressz, barrierelváltozás és gyulladás. Ahhoz, hogy megértsük ezt a kapcsolatot, először is tisztázzuk mit jelent, ha valakinek érzékeny a bőre.

 AZ ÉRZÉKENY BŐR OKAI ÉS KÖVETKEZMÉNYEI:

A nők 60-70%-a, még a férfiak 50-60%-a szenved érzékeny bőrtől¹. Ez a gyakori klinikai szindróma akkor jelentkezik, amikor az idegrostok bizonyos kiváltó okok hatására fokozottabban reagálnak egyes ingerekre. A bőr túlreagál. Ezek a bőrelváltozások diszkomfortérzetet, többek között szúrást, feszülést, melegségérzetet, viszketést és irritációt okozhatnak. A látható tünetek közé tartozik az átmeneti bőrpír megjelenése.

Ezt az érzékenységet külső környezeti és életmódbeli tényezők is létrehozhatják vagy súlyosbíthatják, mint például a környezetszennyezés, az UV-sugarak, a stressz, a meleg és a hideg, valamint a nem megfelelő kozmetikumok. Amikor a bőr ezeknek az irritáló tényezőknek van kitéve, túl sok szabad gyököt termel, ez növeli az oxidatív stresszt és megváltoztatja a védekező funkciót, ami gyulladáshoz és a bőr érzékenységéhez vezet. Ez az "indukált" érzékenység fokozhatja a természetes érzékenységet. 

Némi gyulladás szükséges és egészséges a baktériumok elleni küzdelemhez és a gyógyulás elősegítéséhez. A túlzott vagy krónikus gyulladás azonban fokozza a bőr érzékenységét és tovább csökkenti védekezőképességét.

¹Farage, MA. The prevalence of sensitive skin. Front Med 2019; 6:98.

MI A KAPCSOLAT A KORAI ÖREGEDÉS ÉS A BŐR ÉRZÉKENYSÉGE KÖZÖTT?

A bőrzékenység további következményei:

A fokozott oxidatív stressz és a bőr barrier funkciójának megváltozása által fenntartott krónikus gyulladás csökkenti a sejtek közötti kommunikációt és felgyorsítja a sejtek öregedését (amikor a sejtek nem osztódnak tovább. Ezt a jelenséget nevezzük inflamm’ageing-nek. A bőrérzékenység súlyosbodásában és az idő előtti öregedés kialakulásában ugyanazon biológiai mechanizmusok játszanak szerepet.  

A 2000-es évek elején Claudio Franceschi, a University of Bologna immunológia professzora által feltalált inflamm’ageing a krónikus gyulladásra utal, amely a felhám és a bőr sejtjeinek idő előtti öregedéséhez vezet. Az inflamm’ageing látható hatásai - beleértve a ráncokat, a kiszáradást és a fakó arcszínt - gyorsabban jelentkeznek a bőrön, mint a természetes bőröregedés során, és tovább gyorsulnak, ahogy a bőr védekezőképessége csökken.

A BIODERMA MEGOLDÁSA:

A Bioderma kifejlesztette a Defensive Technológiát, amely hármas hatást fejt ki. Antioxidáns védelmet nyújt, erősíti a bőr természetes barrierjét és csökkenti a gyulladást. Ez az ökobiológiai megközelítés ihlette a Bioderma legújabb innovációját, amely ápolja az érzékeny és érzékennyé vált bőrt, és fellép a korai öregedés ellen.

A BŐR KORAI ÖREGEDÉSÉNEK ÖKOBIOLÓGIAI MEGKÖZELÍTÉSE

Az inflamm’ageing kezelhető azáltal, hogy a bőrt ökoszisztémának tekintjük és olyan termékekkel ápoljuk, melyek biomimetikus összetevőket tartalmaznak, mint például a hialuronsav és az E-vitamin. Ezen megközelítés alapján a Bioderma olyan termékinnovációt fejlesztett ki, amelynek célja az inflamm’ageing biológiai lassítása. Ez az első olyan szérum, amely az érzékeny és érzékennyé vált bőrt ápolja, erősítve annak természetes védekező mechanizmusait és fellép a korai öregedés ellen.

A SENSIBIO DEFENSIVE SZÉRUM VÉDI AZ ÉRZÉKENY BŐRT ÉS LASSÍTJA A KORAI ÖREGEDÉST

Sensibio Defensive szérum egy hosszan tartó nyugtató és hidratáló koncentrátum, amely segít lassítani az érzékeny és érzékennyé vált bőr külső irritáló tényezők okozta idő előtti öregedését. Az ökobiológiai formula helyreállítja a bőr természetes működését, miközben lassítja a bőr idő előtti öregedését és az érzékenység súlyosbodását. A szérum megtöri a bőrérzékenység súlyosbodásáért és a korai öregedésért felelős ördögi kört, ezzel csökkenti a ráncok és a finom vonalak megjelenését, miközben növeli a bőr ragyogását és hidratáltságát.

A HATÓANYAGOK SZINERGIÁJA EGY ÖREGEDÉST MEGELŐZŐ SZÉRUMBAN

A Sensibio Defensive szérum hármas hatásával hat a korai öregedés okaira és következményeire:

  • Antioxidáns, védő hatás: Az E-vitamin és a karnozin erős antioxidánsok, megvédik a bőrt a külső stresszfaktorokkal szemben.
  • A bőr barrier védelmének erősítése: A Tetrapeptid-10 aktív szerepet játszik a bőr barrier funkciójának helyreállításában és megerősítésében.
  • Kettős gyulladáscsökkentő hatás: A vörös zsálya polifenolok segítenek a krónikus gyulladások szabályozásában.

Ezt a hatást erősíti a hialuronsav és a biomimetikus összetevők, amelyek elősegítik a természetes hidratálást. A fukóz polimer tovább fokozza ezeket a szinergiákat a krónikus gyulladást megelőző azonnali és hosszú távú hatásával.

AZ ÉRZÉKENY BŐR IGÉNYEIHEZ IGAZÍTOTT TEXTÚRA

A Sensibio Defensive szérum egy olaj a vízben emulzió. Friss, tejszerű textúrája könnyen beszívódik a bőrbe. Nem zsíros, nem ragad, nem olajos és nem tartalmaz illatanyagot. Azonnal és hosszú távon is komfortos használatot biztosít anélkül, hogy irritálná az érzékeny bőrt.

2023. március 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink