Keringésfokozás természetesen

Keringésfokozás természetesen

A megfelelően kiválasztott keringésfokozó- és serkentő kezeléssel egész évben élhetünk, az ugyanis nem csak melegséggel tölti el a testet, hanem erősíti és méregteleníti is azt.

Az elején fontos azonban leszögezni, hogy keringési- és szívproblémákkal élők, várandósok, vagy a központi idegrendszer megbetegedéseiben szenvedők bármilyen serkentő-szer, keringésfokozó eljárás használata előtt kérjék ki kezelőorvosuk tanácsát, az ugyanis nem hogy jó, hanem akár káros hatással is lehet szervezetükre.

Szauna

A finn szauna jótékony hatásai már évszázadok óta ismertek. A hő segíti a véredények kitágulását-szűkülését, ezáltal pedig növeli a test ellenállóképességét, frissít és regenerál. A szívre és az érrendszerre is jótékony hatással van, tisztítja és méregteleníti a szervezetet, immunerősítésre kiváló, nyugtató hatású. Törekedjünk arra, hogy a szaunát ne fürdőruhában, vagy egyéb olyan textilben vegyük igénybe, amely szoros, s ezáltal megakadályozza a maximális vérkeringést. A szaunázás utáni hideg vizes fürdő szintén a vérkeringés miatt fontos.

Az infraszauna esetében az infrasugár bejut a bőr alá, így fejtve ki jótékony hatását, amelyek részben megegyeznek a finn szaunáéval, ám kevesebb idő is elég belőle. Antivirális, vagyis vírusölő hatása is ismert. Bármely szaunát választjuk, zuhanyozzunk le előtte!

Kneipp-fürdők

Sebastian Kneipp XIX. században élt katolikus pap, aki nem csak a lelki bajokat, hanem természetgyógyászati tevékenysége révén a testet is gyógyította. Az egész világon elismert vízgyógyászati kúrákat hozott létre, melyeknek lényege, hogy a bőrön a különböző hőmérsékletű vizekkel a legváltozatosabb ingert lehet elérni.

A vízkezelések az idegrendszerre is hatnak, valamint jótékonyak a szívműködésre, anyagcserére, vérkeringésre, légzésre, immunrendszerre és mirigytevékenységre. Segítik a bőr megtisztulását (így lehet a váltott hideg-melegvizes fürdő a cellulitisz ellenszere). Többféle, otthon is elvégezhető kúra közül választhatunk a borogatástól a gőzölésen át a zuhanyokig.

Fürdősók és masszázsolajak

Amennyiben keringésfokozó masszázsolajjal, vagy krémmel, s vele együtt masszázzsal próbáljuk a renegeráló, frissítő hatást elérni választhatunk hűsítő vagy melegítő hatású olajat is. A melegítő olajokban a leggyakoribb hatóanyag a paprika csípősségéért is felelős capsaicin, ami a reumás panaszok enyhítésére is alkalmas, valamint serkenti a vérkeringést. A hűsítő-nyugtató olajok alapanyaga gyakran a borsmenta, levendula, rozmaring.

A fürdősók választéka olyan széles, hogy a piacon található termékekkel bármilyen igényt ki lehet elégíteni. Az azonban általánosságban elmondható, hogy inkább csak a bőr rétegeiben fejtik ki hatásukat, méregtelenítik azt azáltal, hogy a sóoldat hatásásra a bőr pórusain keresztül távoznak a felhalmozódott salakanyagok.

2013. december 16.

Kiemelt ajánlatunk