A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

Kapcsolódó tünetek:

Épp ezért annyira fontos, hogy olyan ételt adjunk gyermekünknek tízóraira, ami tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, fehérjével és egészséges zsírokkal. Az alábbi receptek ezeknek az elvárásoknak tökéletesen megfelelnek.
  1. Kenyérsaslik almával és szalámival
Hozzávalók:
  • 2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • 40 g túró joghurttal keverve
  • 1 alma
  • 6 szelet szalámi
  • 80 g kaliforniai paprika
  • 2 saslik pálca
  • 100 g zöldség (répa, uborka, paprika vékonyra felszeletelve)
Elkészítés: Kenjük be a kenyérszeleteket a joghurttal összekevert túróval, tegyük őket egymásra és negyedeljük fel. Ezután mossuk meg az almát, vágjuk félbe, magozzuk ki és vágjuk fel hat darabba, majd mindegyik köré tegyünk egy szalámit, végül a paprikával és a kenyérrel felváltva húzzuk fel a saslik pálcákra.
  1. Müzliszelet gyümölcsökkel
Hozzávalók:
  • 12 g zabpehely
  • 20 dkg aszalt gyümölcs
  • 4 evőkanál méz
  • 70 ml frissen facsart almalé
  • 4 dkg dió
  • 4 dkg szezámmag
  • 4 dkg törökmogyoró
  • ½ citrom leve
Elkészítés: A zabpelyhet pirítsuk meg világosra, a mogyorót és a diót pedig törjük össze durvára. Ezután ezeket és a szezámmagot is, külön-külön pirítsuk meg. Nagyon fontos, hogy egyikhez se használjunk olajat. A megpirított hozzávalókat öntsük egy tálba, majd a korábban felaprított aszalt gyümölcsöket is adjuk hozzá. Erre a keverékre facsarjuk rá a fél citrom levét, öntsük hozzá az almalevet és csepegtessük rá a mézet. Jól dolgozzuk össze, majd nyomkodjuk bele egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és kb. 35 perc alatt süssük készre. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük fel. A kész müzliszeleteket tegyük egy dobozba, így kb. 1 hétig fogyaszthatóak.
  1. Gyümölcsjoghurt
Hozzávalók:
  • 1 görög vagy natúr joghurt
  • friss vagy fagyasztott bogyós gyümölcs, esetleg barack
  • méz
Elkészítés: A gyümölcsöket pürésítsük le és tetszés szerint keverjük hozzá a joghurthoz. Ha szeretjük az édes ízt, akkor egy kevés mézzel is ízesíthetjük a kész joghurtot.
  1. Teljes kiőrlésű kifli sajttal
Hozzávalók:
  • 1 teljes kiőrlésű kifli
  • kevés vaj
  • 3 szelet sajt
  • pár szelet kígyóuborka
  • 60 g túró
  • joghurt
  • 80 g répa
  • paprika
Elkészítés: Vágjuk félbe a kiflit, vajazzuk meg, az egyik felére tegyük rá a sajtot és a felszeletelt kígyóuborkát, majd tegyük rá a kifli tetejét. A mártogatóshoz keverjük össze a túrót a joghurt egy részével, majd adjuk hozzá a kockákra vágott paprikát és a répát.
2019. szeptember 11.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek