Így védje bőrét a hűvös napokon!

Így védje bőrét a hűvös napokon!

Kapcsolódó tünetek:

1. Távolítsa el az elhalt hámsejteket!

A tejsav eltávolítja az elhalt hámsejteket és fokozza a bőr vízmegtartó képességét. Áztasson be kisebb pamuttörölközőket hideg tejbe, fektesse a ruhákat a különösen száraz, irritált területekre! Hagyja hatni 5 percig, majd finoman öblítse le!

Száraz bőrét kényeztesse aloe-vera-géllel! Speciális savtartalma segíti az elhalt hámsejtek eltávolítását, nyugtatja, táplálja a bőrt, sejtregeneráló hatású. Használjon alfa-hidroxi-savakat tartalmazó arckrémeket! Az AHA-k hozzájárulnak a bőr megújulásához, folyamatos vízpótláshoz, ugyanis savas kémhatásuknál fogva hámlasztó hatásúak, leválasztják az elhalt hámsejteket, így regenerálva a bőrt.

2. Használjon természetes, növényi olajokból készült szappanokat!

A növényi olajok hasonlítanak az emberi bőr faggyújához, vitaminokat, ásványi anyagokat, esszenciális zsírsavakat tartalmaznak. Zuhanyozzon gránátalmamag-olajjal, makadámdió-olajjal, ezek nem csak tisztítják, de gyengéden ápolják is a bőrt.

3. Táplálja intenzíven a bőrét!

Készítsen saját hidratálót növényi vagy biológiai olajok (kókusz-, jojoba-, mandulaolaj), növényi vajak (shea-, kakaó- vagy mangóvaj), víz és glicerin keverékéből! A természetes olajok sok tápanyagot tartalmaznak és nem tömítik el a pórusokat.  Száraz, repedezett kézbőrét kényeztesse szezámolajos pakolással! A langyos olajjal kenje át a kezét és hagyja rajta 20-30 percig!

4. Párásítson otthonában!

A fűtött lakásban az optimális páratartalom 30-40 százalék. A fűtés szárítja a levegőt, így előfordulhat, hogy párásítani kell. Ha az otthonában kandalló vagy fatüzelésű kályha van, akkor még inkább oda kell figyelni a párásításra, mert a keletkező hő rendkívüli módon megviseli a bőrt, amely így könnyen szárazzá és érzékennyé válik.

5. Fürödjön okosan!

Soha ne fürödjön vagy zuhanyozzon hosszú ideig! Ha sokáig ázik a vízben, lemossa a bőr természetes olajrétegét, és bőre szárazzá, érzékennyé válik. Mindig langyos vízzel tisztálkodjon, mert a túl meleg víz is eltávolítja a bőr felső, olajos rétegét. Lefekvés előtt masszírozzon a bőrébe mandula-, sárgabarackmag-, szőlőmag- vagy napraforgómag-olajat, majd egy meleg vízbe mártott, puha, pamut törlőkendővel törölje át a bőrét!

  • +1 tipp: Bizonyos vitaminok és ásványi anyagok igazi bőrszépítők. Fogyasszon olyan étrendkiegészítőket, amelyek A-, C-, E- és B6-vitamint, riboflavint, folsavat, cinket, szelént tartalmaznak!
2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek