Hogyan regenerálja szervezetét antibiotikum kúra esetén?

Hogyan regenerálja szervezetét antibiotikum kúra esetén?

Kapcsolódó tünetek:

Az antibiotikum kúra nem csak a betegséget okozó baktériumokat írtja ki, de kárt tesz az egészséges bélflóránkban is, amelynek helyreállítását nem szabad elhanyagolni!

1. Antibiotikumot csak indokolt esetben!

Az antibiotikum-kezelés egyáltalán nem veszélytelen, az orvosnak minden esetben mérlegelnie kell, hogy feltétlenül szükséges-e a gyógyuláshoz, a komoly mellékhatások ismeretében. Ha elkerülhetetlen az antibiotikum szedése, segítenünk kell szervezetünket hasznos baktériumaink támogatásával.

2. Ha belekezdtünk, csináljuk végig!

Ha antibiotikumot kapunk valamilyen betegség leküzdésére, nagyon fontos, hogy szedjük be a teljes, felírt adagot, még akkor is, ha pár nap elteltével már sokkal jobban vagyunk!  Ha ugyanis nem vesszük be a szükséges adagot, elősegíthetjük az úgynevezett antibiotikum-rezisztens fajok kialakulását.

3. Mindig szedjünk probiotikumot antibiotikum-kúra esetén!

A bélflóra apró baktériumok stabil közössége, amely immunrendszerünk stabilitásáért felel. Kiegyensúlyozott működése esetén sikerrel veszi fel a harcot a szervezetbe betolakodó kártékony baktériumokkal, vírusokkal szemben, ám ha megsérül, nem tudja teljes mértékben ellátni a feladatát. Ennek jele lehet, hogy egyik betegségből a másikba esünk, fertőzéseket szedünk össze.  Minden antibiotikum kúrát követően gondoskodnunk kell hasznos baktériumaink újratelepítéséről, az életben maradtak visszaerősítéséről! A probiotikumok számunkra nélkülözhetetlen baktériumokat, mikroorganizmusokat tartalmaznak. Szedésükkel a bélflóra egyensúlya helyreáll, és így újra beindul annak egészséges működése.

4. Milyen formában válasszuk a probiotikus készítményeket?

A kapszulás, tablettás, por vagy folyadékban oldott formátumú probiotikumok mindegyike hatékony, leginkább az egyéni ízlés határozza meg, melyiket tartjuk könnyebben fogyaszthatónak. Ezek a készítmények szárított baktériumokat tartalmaznak, amelyek alvó fázisban vannak és ha megfelelő környezetbe (a beleinkbe) kerülnek, akkor újra felélednek és szaporodni kezdenek. Érdemes a probiotikumot már az antibiotikum-kezelés során szedni, így megelőzhető a nem kívánt bélflóra károsodás.

5. Táplálkozzunk probiotikusan!

A probiotikumot is tartalmazó ételek elsősorban a fermentált, erjesztett vagy probiotikus kultúrát tartalmazó élelmiszerek. Ezek közé tartozik a joghurt, a kefir, az érett sajtok, a savanyú káposzta. Kerüljük az emésztést megterhelő, zsíros, cukros, fehérlisztes ételeket és mindent, ami többszörösen feldolgozott, túlfinomított! Támogassuk szervezetünk regenerálódását sok folyadékkal és rostban, vitaminban, ásványi anyagokban gazdag táplálkozással!

  • + 1 tipp: Probiotikum mellé prebiotikum

A probiotikumok hatásának erősítésére prebiotikumokra is szükség lehet. A kettő együtt szabályozza a bél baktériumflóráját, fokozza a szervezet természetes ellenálló képességét, és a bélflóra egészségének biztosítása révén helyreállítja az emésztést.

BENU termékajánlatok
2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek