A kávé egészségügyi hatásai
Azt is sikerült kimutatni, hogy a kávé csökkenti számos betegség kockázatát, beleértve a 2-es típusú cukorbetegséget, a májbetegséget, a bélrákot, az Alzheimer-kórt és a bőrrák kialakulásának esélyét is.
Mindezt hogyan és miért? Azért, mert sok természetes eredetű antioxidáns található a kávébabban és köztük vannak olyanok is, amelyek a pörkölés folyamán jönnek létre. Ezek a vegyületek pedig pozitív hatásaikkal részt vesznek a különböző betegségek kockázatának csökkentésében. A kávéban általánosan megtalálható vegyületek ráadásul jobb inzulinfelhasználást, a májfunkciók javulását és a krónikus gyulladások csökkenését okozzák a szervezetben.
Mire figyeljünk kávézáskor?
A kávéfogyasztás áldásos hatása tehát bizonyított, de ahhoz, hogy egészséges szokásunkká váljon fontos, hogy a jó minőségű, vegyszerekkel nem kezelt kávét válasszuk és biztosítsuk a szervezetünknek a kellő folyadékpótlást is, ugyanis a koffein vizet von el a testünkből. A kávézással sokak számára összefonódó dohányzás és édesség fogyasztás egészségkárosító hatásáról sem szabad megfeledkeznünk!
2018. március 29.