Bőrápolás télen - 5 egyszerű, de hatékony tipp!

Bőrápolás télen - 5 egyszerű, de hatékony tipp!

Kapcsolódó tünetek:

Radírozzunk!

Bőrradírozással vagy kozmetikus által végzett hámlasztással búcsút inthetünk a pigmentfoltoknak, egyúttal megszüntethetjük bőrünk fakóságát, apróbb ráncaink kisimulnak, és nő a bőr befogadóképessége a regeneráló, hidratáló hatóanyagokkal szemben. Otthonra választhatunk mechanikai bőrradírt, melyben a dörzsanyag valamilyen apró szemcse pl. magőrlemény, cukor, só. Az érett bőr számára – 35 év felett – a kémiai bőrradírok a legelőnyösebbek, melyekben közepesen erős sav pl. gyümölcssavak, glikolsav, tejsav végzi a hámoldást, mivel azok megnyitják a bőrt a hatóanyagok felszívódásához és ránctalanítanak is. Gyulladásra hajlamos, érzékeny bőr esetén pedig csak a legkíméletesebb enzimes bőrradírok jöhetnek szóba, a mechanikai, vagy kémiai bőrradír nem javasolt.

Hidratáljunk!

A bőrnek minden évszakban legfőképpen vízre és zsíranyagra van szüksége, melyek aránya évszakonként változik. Télen jelentősen különbözik bőrünk nappali és éjszakai bőrápolási igénye. Nappalra a hideg miatt kisebb víztartalmú, félzsíros, vagy zsíros krémmel kenjük arcunk, melynek szükséges fel nem szívódó zsíranyagokat is tartalmaznia. Ezek a bőrön vékony réteget képezve csökkentik annak vízleadását, így védenek a hideg okozta kiszáradástól. Nappalra bátran sminkeljünk, de használjunk jó minőségű, tápláló és hidratáló alapozót, ásványi púdert, mert ezek „kesztyűként” védik bőrünket az időjárás viszontagságaitól. Éjszakai krémet viszont úgy válasszunk, hogy hatóanyagai ne akadályozzák a bőrlégzést, legyen jól felszívódó, zsíranyagokban gazdag, regeneráló hatású. A krémünk alá pedig használjunk bőrtípusunknak megfelelő mélyhidratáló, esetleg erősebb ránctalanító, bőrtápláló szérumot!

Forduljunk szakemberhez!

Látványos változást eredményez a tű nélküli mezoterápiás kezelés, az ultrahangos vagy rádiófrekvenciás masszázs, melyek során a bőr tömöttségéért és rugalmasságáért felelős kollagén és elasztin rostok termelődését serkentő hatóanyagok juttathatók a bőr mélyébe. Ha a ránctalanítás a fő cél, a lézeres vagy az oxigénes kezelések jelenthetnek gyors megoldást, előbbinél a lézer, az utóbbinál a 2 bar nyomással a bőr mélyebb rétegeibe juttatott oxigén és az értékes hatóanyagok gondoskodnak a kisimult arcról.

Figyeljünk oda, mit eszünk!

Bőrét ne csak kívülről táplálja, hanem belülről is! Fogyasszon minél több antioxidánsban gazdag citrusfélét, bogyós gyümölcsöt, valamint omega-3 zsírsavakkal teli ételeket, mint amilyen a dió, a lenmag, a lazac és a tonhal! Ezek az ételek hozzájárulnak a bőr lipidrétegének kialakításához és nedvességének megtartásához. Igyon naponta legalább 2 liter folyadékot – vizet vagy gyógyteát, frissen préselt zöldség- és gyümölcsleveket –, hogy a bőr nedvességtartalmát belülről is támogassa!

  • +1 Tipp: A bőr belülről történő feltöltésében nagy segítséget jelentenek a szépségvitaminok. A patikában kapható készítmények nagy előnye, hogy optimális arányban tartalmazzák a bőr számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és vitaminokat.
2016. szeptember 1.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek