Allergiás gyermekek nyáron

Allergiás gyermekek nyáron

Kapcsolódó tünetek:

A nyár sokféle allergiás tünetet kiváltó növény virágzásának az ideje és bizony manapság többen kénytelenek megbirkózni a tavasztól őszig is tartó tünetekkel. Igen nagy problémát jelenthet, ha éjjel orrdugulás nehezíti az alvást, így ugyanis a gyermek fáradtabban ébred, és nappal is nyűgösebb.

A szénanátha mellett sok esetben lépnek fel asztmás tünetek is, ezeket ugyanúgy pollenek, és más allergének váltanak ki, így nyári időszakban még jobban kell ügyelnünk a gyermek megfelelő kezelésére.

Praktikus tanácsok

A helyesen beállított gyógyszeradagolás és az orvosi kontroll mellett egy allergiás gyermeket sem szabad megfosztani a mozgás örömétől.

Fontos az orvos által kiírt gyógyszerek folyamatos és az előírt adagban való alkalmazása. Ezeket a gyógyszereket érdemes körültekintően összekészíteni, legfőképpen akkor, ha nagyobb távolságra, hosszabb kikapcsolódásra indulunk. Utazás előtt érdemes felkeresni a gyerek orvosát, és gondoskodni arról, hogy a nyaralás alatt legyen nálunk elegendő mennyiségű gyógyszer. A gyógyszerek feliratása mellett kérjük ki az orvos véleményét a nyaralást érintő egyéb körülményekkel kapcsolatban is.

Hová megyünk?

A nyaralás idejének és helyének kiválasztásakor vegyük tekintetbe a legerősebb panaszt kiváltó növény virágzásának időszakát. Ezt könnyen megtehetjük pollennaptár segítségével, ennek köszönhetően a pihenést nem (annyira) zavarják majd az allergiás panaszok.

Ha megtehetjük, válasszunk tengerparti nyaralási célpontot. A mediterrán térségre jellemző növények eltérnek a hazai növényvilágtól, ennek köszönhetően az allergiás tünetek intenzitása jelentősen javulhat. A tengeri sós levegő az allergiás tünetek javulásában kiemelkedő szerepet játszik.

Amennyiben belföldön töltjük a szabadságunkat érdemes kipróbálni a sókabin-terápiát, ez a szolgáltatás már a legtöbb (wellness szolgáltatást nyújtó) szállodában elérhető, így élvezhetjük a gyulladáscsökkentő, légúttisztító hatást.

Az úti cél megválasztásánál érdemes figyelembe venni, hogy az egyes országrészekben a pollenkoncentráció mértéke eltérő, más tájegységekhez képest sokszoros eltérés is lehet.

A hegyi környezet nem csupán túrázási, sportolási lehetőségeket nyújthat, tiszta levegőjével hozzájárul az allergiás betegek állapotának javulásához. A magasság emelkedésével a légszennyezettség és az allergénkoncentráció is csökken.

Az Allegra® Forte előnyös tulajdonságainak köszönhetően jelentősen javítja a bőrallergiás (krónikus csalánkiütéses) betegek életminőségét, segít a tünetek csillapításában.

2016. augusztus 10.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek