A ricinusolaj jótékony hatásai a hajra

A ricinusolaj jótékony hatásai a hajra

Kapcsolódó tünetek:

A hidegen sajtolt ricinusolaj nem csak a hajszálainkat, hanem a fejbőrünket is ápolja, amit a benne található E-vitaminnak köszönhetünk. Utóbbi ugyanis képes ellenállóbbá és egészségesebbé varázsolni a fejbőrünket, ezáltal a hajszálainkat is. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy mire és hogyan használhatjuk a ricinusolajat.

Ezek a ricinusolaj jótékony hatásai

Mivel a ricinusolaj képes bejutni a haj legmélyebb rétegeibe is, ott még hatékonyabban tudja kifejti jótékony hatásait, melyek az alábbiak:
  • erősíti a hajszálakat
  • helyrehozza az igénybe vett hajat
  • a hajszálak puhábbak és csillogóbbak lesznek
  • serkenti a hajnövekedést
  • segít hajhullás esetén
  • védi a fejbőrt
  • hatékonyan küzd viszkető fejbőr ellen

Így használjuk a ricinusolajat

#1 – Ricinusolaj az igénybe vett hajra Ha a hajunkat rendszeresen, azaz legalább hetente kétszer vagy háromszor ricinusolajjal ápoljuk, biztosak lejhetünk abban, hogy ismét selymesen puha és egészségesek lesznek a hajszálaink, ugyanis hidratáltak lesznek, amivel meg tudjuk előzni azok töredezését. Ehhez vizezzük be a hajunkat, majd a törölköző száraz hajunkba masszírozzuk bele a ricinusolajat, végül fésüljük át. Ezután várjunk legalább két órát, vagy akár egy éjszakát is, majd ez után mossuk meg a hajunkat. #2 – Ricinusolajjal a gyorsabb hajnövésért Az olaj természetesen nem tud aktívan beleszólni hajunk növekedésébe, ha viszont rendszeresen ápoljuk vele a hajkoronánkat, akkor sokkal egészségesebb hajszálaink fognak nőni, melyek nagy valószínűséggel hosszabbak is lesznek. A rendszeres ápolás érdekében csepegtessünk pár csepp ricinusolajat a samponunkba vagy a balzsamunkba. #3 – Ricinusolajjal a hajhullás ellen A hajhullásnak rengeteg oka lehet. Genetikai hajlam, stressz, betegség vagy különféle hormonok is kiválthatják a hajszálaink elvesztését. Attól függően, hogy mi okozza ezt a problémát, a ricinusolaj tehet ellene, ugyanis képes megerősíteni a fejbőrt és a hajszálakat, aminek következtében megelőzhetjük a hajhullást. Ennek érdekében minden hajmosás után körkörös mozdulatokkal masszírozzunk pár csepp olajat a fejbőrünkbe. Amennyiben súlyos a hajhullás vagy nem tudjuk, hogy pontosan mi okozza, akkor kérjünk orvosi segítséget. #4 – Ricinusolajjal a viszkető fejbőr és a korpa ellen A fejbőrünket számos olyan anyag irritálhatja, melyek akár ápolószerekben is megtalálhatóak. Az alkohol, a szilikon, de akár maga az ápolótermék is okozhat viszkető fejbőrt és korpát. A ricinusolaj viszont képes megnyugtatni az érzékeny bőrt, továbbá nedvességgel látja el. Minden hajmosást követően 5 percen keresztül, körkörös mozdulatokkal masszírozzunk pár csepp olajat a fejbőrünkbe. Ezután mossuk meg a hajunkat egy lágy samponnal, ami nem tartalmaz szilikont, majd hideg vízzel öblítsük le a hajunkat.
2020. augusztus 27.

Kiemelt ajánlatunk