A bőrápolási rutin legfontosabb lépései

2018. március 14.

A bőr a test legnagyobb szerve, nem meglepő, ha ápolására és egészségére érdemes kiemelt figyelmet fordítani! Eláruljuk milyen rutint érdemes Önnek is bevezetnie!

bőrápolási rutin

bőrápolási rutin

A bőrápolási rutin 6 lépését kell a legkedvezőbb eredmény érdekében betartani nap, mint nap. Lehet, hogy Ön eddig kihagyott néhányat? Most sorra vesszük mind a hat lépést, hogy milyen sorrendben kell végezni őket és azt is elmondjuk, melyik miben segíti a bőrt.

 1. Tisztítás és tonizálás

Szükséges valóban rendszeresen tisztítani a bőrünket? Igen, méghozzá azért, hogy eltávolítsuk az összes smink- és szennyeződésdarabkát az epidermiszről. Ehhez szükséges bőrünk tonizálása is. A bőrön maradt arclemosó maradékának eltávolításáért, a bőr tökéletes tisztaságának és az ezt követően alkalmazott termékek maximális hatékonyságának biztosításáért tonizáljuk bőrünket.

 1. Hámlasztás

Ha rendszeresen használunk hámlasztót arcunkon, azzal eltávolíthatjuk az elhalt hámsejteket, melynek eredménye a friss és puha bőrfelszín lesz, ami könnyebben szívja magába a tápanyagokat. Viszont fontos, hogy a hámlasztást ne vigyük túlzásba, hiszen attól a bőr kiszáradhat, foltokban kipirosodhat. Heti egy vagy két alkalomnál többször ne hámlasszuk a bőrfelületet.

 1. Intenzív ápolás

Az intenzív arcápolás szerepe, a mindennapi ápolás felerősítése, fokozása. Az az erőfeszítés, amit nap, mint nap megtesz bőréért az intenzív arcápolással lesz teljes. Az intenzív ápolás három fontos pontja a ránctalanítás, a bőr regenerálódásának elősegítése és a bőr természetes védekezőképességének helyreállítása.

 1. Szemkörnyékápolás

Feladata a szem körüli karikák és puffadtság eltüntetése, melynek okai a fáradtság, allergia, irritáció, rossz étkezés, de öröklött hajlam is lehet.

 1. Nappali ápolás és fényvédelem

Fontos tudni, hogy a naptejnek vagy napvédő krémnek egyaránt hatékonyan kell védenie bőrünket a káros UV (ultraibolya) sugarak ellen, beleértve az UVA (ultraibolya A) és az UVB (ultraibolya B) sugarakat is, mert ezek károsak a szervezetünkre és bőrrákot okozhatnak.

 1. Éjszakai ápolás

Az arcbőr éjszakai ápolására érdemes különleges hangsúlyt fektetni, ugyanis a pihenési időszakot a bőr megfiatalítására is kiválóan fel lehet használni.

Ha kíváncsi, mikor, milyen termékeket érdemes használni, kattintson IDE!

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • CeraVe hidratáló bőrápoló tej 236ml

  CeraVe hidratáló bőrápoló tej 236ml

  <p>CeraVe Hidratáló bőrápoló tej (lotion) normál és száraz bőrre. Könnyű formulája tartósan hidratál, és 3 alapvető ceramiddal (1,3,6-II) segít egyensúlyba hozni a bőr természetes védőrétegét. A benne található hilauronsav biztosítja a bőr természetes nedvességtartalmának megőrzését.</p>

  4 699 Ft helyett:3 519 Ft
 • CeraVe hidratáló testápoló krém 454g

  CeraVe hidratáló testápoló krém 454g

  <p>Cerave Hidratáló krém száraz és nagyon száraz bőrre. Biztosítja az tartós hidratálást és 3 alapvető ceramiddal(1,3,6-II) segít egyensúlyba hozni a bőr természetes védőrétegét. A benne található hilauronsav biztosítja a bőr természetes nedvességtartalmának megőrzését.</p>

  7 099 Ft helyett:5 319 Ft