12 trükk azoktól, akik sohasem betegek

12 trükk azoktól, akik sohasem betegek

Kapcsolódó tünetek:

  1. Szunyókáljunk többet!
Bizonyított tény, hogy az elegendő alvás hiánya elhízáshoz vezet, gyengíti az immunrendszerünket, és fokozza a kortizol (stresszhormon) termelését. Épp ezért ajánlott a délutáni pihenő beiktatása a mindennapjainkba, habár tudjuk, hogy ez a mai felgyorsult világban nem igazán megoldható. Ha mégis azon szerencsések közé tartozunk, akik be tudják csempészni életükbe a délutáni szundikálást, akkor ezt délután 13 és 15 óra között tegyük meg, ugyanis ekkor a leghatásosabb.
  1. Hagyjuk el az esti alkoholt!
Annak ellenére, hogy úgy érezzük az alkoholtól nagyon mélyen alszunk, valójában nem így van. A szeszes italok fogyasztása ugyanis valójában megzavarja az alvási ciklusunkat, továbbá ront a pihenés minőségén. Épp ezért javasolt az alkoholfogyasztás csökkentése, hogy a szervezetünk sokkal ellenállóbb legyen a káros baktériumokkal szemben.
  1. Teázzunk!
A teázás és a velejáró forró gőz belélegzése jótékony hatással van az orrunkban található szőrtüszőkre, aminek köszönhetően lélegzés közben sokkal könnyebben tudunk megszabadulni az orrunkban található baktériumoktól.

  1. Fogyasszunk sok fehérjét!
Azoknak az embereknek, akik kevés fehérjét fogyasztanak, bizonyítottan gyengébb az immunrendszerük. Együnk sokkal több magas fehérjetartalmú ételt (csirkemell, tonhal, száraz vörös húsok, tengeri herkentyűk, tojás, tofu, sajt stb.), ezáltal elkerülhetjük a különböző betegségeket.
  1. Mossunk kezet!
Ahol sok az ember, ott sok a baktérium is. Gondoljunk csak bele, hogy a villamoson, a metrón vagy a buszon található kapaszkodókat hányan fogdossák össze, azaz milyen nagy az esélye annak, hogy rengeteg baktérium tanyázik rajtuk. Természetesen nem azt javasoljuk, hogy kerüljük a nyilvános helyeket, mindössze fel szeretnénk hívni a figyelmet a kézmosás fontosságára, mellyel rengeteg megbetegedés kialakulását meg tudjuk előzni.
  1. Járjunk masszázsra!
Pár hetente menjünk el egy kényeztető masszázsra, és élvezzük ki annak jótékony hatását. Keringésünk javulni fog, több oxigén és vér jut a szövetekbe, ezáltal pedig erősödik az immunrendszerünk.
  1. Fogyasszunk kevesebb cukrot!
A cukor csökkenti a fehérvérsejtek vírus- és baktériumölő képességét, ezért javasolt a cukorbevitel csökkentése.
  1. Legyünk sokat a friss levegőn!
Sokan tévesen azt gondolják, hogy úgy tudják a legjobban elkerülni a betegségeket, ha hideg időben nem hagyják el az otthonukat. Ez azonban nem igaz, hiszen épp attól leszünk betegek, ha kerüljük a friss levegőt. Próbáljunk mindennap egy kevés időt kint tölteni, még akkor is, ha dermesztő hideg van.
  1. Zuhanyozzunk hideg vízzel!
A hideg vizes zuhanyzás hatására szervezetünk sokkal több antioxidánst termel, mely fontos szerepet játszik a betegségek megelőzésében.
  1. Szedjünk sörélesztőt!
Az őszi és téli időszakban rengetegen szednek vitaminokat, azonban egy bizonyosról sokan megfeledkeznek. Ez nem más, mint a sörélesztő. Utóbbi tartalmazza az összes B-vitamint, továbbá számos fehérjét és nyomelemet, így tökéletes választásnak bizonyul, ha egészségesek szeretnénk maradni.
  1. Rendszeresen tisztítsuk háziállatunk tálját!
Teljesen mindegy, hogy száraztápot vagy konzervet adunk kedvencünknek, nagyon fontos, hogy minden etetés után mossuk el a tálját. Egy kutatás ugyanis kiderítette, hogy a háziállatok tálkája otthonunk negyedik legpiszkosabb helye. Olyan veszélyes baktériumok táptalaja lehet, mint a szalmonella vagy az E. coli.
  1. Emeljünk súlyokat!
A súlyzós edzés nem csupán arra jó, hogy izmosak és tónusosak legyünk, hanem egészségünk megőrzésében is fontos szerepet játszik. Csökkentheti például a szívbetegség és a depresszió kialakulásának valószínűségét.
2018. szeptember 22.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink