Tünet: félelem

A borderline személyiségzavar

A borderline személyiségzavar egy rendkívül súlyos állapot. Hátterében gyakran a gyerekkorban történt traumatikus események állnak. Ismerje meg közelebbről a borderline szindrómát.

A pánikbetegség kezelése

Erős szívverés, verejtékezés, és olyan érzés, mintha megfulladnánk – ezek a pánikbetegség legtipikusabb tünetei, melyekhez gyakran halálfélelem és szorongás is társul. Alább taglaljuk, milyen kezelési módok léteznek rá.

Az Asperger-szindróma legjellemzőbb tünetei

Az Asperger-szindrómások legtöbbször átlag feletti intelligenciával rendelkeznek, viszont a szociális kapcsolatok létesítése – bár vágynak a közösségi élményekre – nehézkes a számukra. Összegyűjtöttök, milyen jellemző tünetei vannak a betegségnek.

A bipoláris zavar fázisai

A bipoláris zavarral küszködő ember rendkívül szélsőséges érzelmi hullámzásokon és hangulatingadozáson megy keresztül, melytől nem csak ő szenved, de a környezete is.

Mi állhat a pánikbetegség hátterében?

A pánikbetegség a legfélelmetesebb pszichés zavarok egyike. Fontos, hogy elkülönítsük a pánikrohamtól. Utóbbit élete során az emberek 10%-a legalább egyszer átéli. Pánikbetegségről akkor beszélünk ha a pánikrohamok többször ismétlődnek.

A boldog házasság tudományos titka

A boldog házasságról mindenkinek megvan a saját véleménye, és a környezetünkből is sok hasznos tanácsot kaphatunk a mindennapokban. Úgy tűnik azonban, hogy a tudományos recept nagyban különbözik az általánosan elfogadott követelményektől.

A vonzó emberek 10 közös tulajdonsága

Vannak olyan emberek, akik mindig a buli középpontjában állnak, nem bírunk betelni velük, ugyanis mindig jó velük együtt lenni. De ez miért van? Miért ilyen ellenállhatatlanok és vonzóak? Íme, a legkedveltebb tulajdonságaik.

Menedzserbetegség – Miről ismerjük fel?

Menedzserbetegségnek nevezzük általánosságban azokat a testi panaszokat, melyek elsősorban a munkahelyünkön szerzett folyamatos stressz hatására alakulnak ki. A tünetek idővel erősödhetnek, és akár életveszélyes állapotot is előidézhetnek.

5 jel, hogy depressziós a kutyánk

Bár kedvenceink nem tudják elmondani nekünk, ha rosszul érzik magukat, az emberi depresszióhoz hasonló viselkedést mutathatnak. Abban az esetben, ha az állatorvos már kizárta az egészségügyi okokat, érdemes felvetni a lelki probléma lehetőségét.