Szépség- bőr- és körömápolás

Árnyékban is leéghetünk

Strandolás, kirándulás, sportolás – az alkalmak, amikor odafigyelünk a fényvédelemre. Azonban itt nem ér véget a sor. Ugyanúgy leselkedik ránk az UV-sugarak káros hatása az árnyékban, városi környezetben, de még az autóban vagy az irodában is.

Házi praktikák körömgomba ellen

A körömgomba az egyik leggyakoribb gombás fertőzés, amely sokakat legalább egyszer érint életük során. A nyári időszakban pedig számos kellemetlen pillanat okozója. Szerencsére több hatékony házi praktikával is harcolhatunk a probléma ellen.

Intim borotválkozás – Mire figyeljünk?

Az intim borotválkozás inkább esztétikai, mint egészségügyi téma, azonban jól tesszük, ha tájékozódunk annak helyes módjáról. A figyelmetlenségnek ugyanis kényelmetlen következményei lehetnek.

Fényvédelem érzékeny bőrűeknek

A napsütéses időszakban remélhetőleg mindenki rendszeresen használja a különböző fényvédő készítményeket. De ha érzékeny bőrrel vagyunk megáldva, vajon ugyanazokat keressük, mint mások? Miben különbözik az érzékeny bőr fényvédelme a többiétől?

Anyajegyek – hogyan ismerjük fel, ha veszélyes?

Mindenkinek van belőle, néhányaknak kevesebb, másoknak szinte megszámlálhatatlan. Bár kialakulásukban a genetika is szerepet játszik, életmódunk nagyban alakítja állapotukat és számaikat, és nem mindegy, mennyire vigyázunk rájuk.

Fényvédelem nőknél

Nyáron mindenhonnan a fényvédelem fontosságáról hallhatunk, de arról már kevesebb szó esik, hogy e téren nők és férfiak teendőiben van-e különbség. Vajon máshogy kell védekeznünk a káros UV sugarak ellen nőként?

Fényvédelem férfiaknál

A férfiak általában nem veszik túl komolyan a fényvédelem kérdéskörét, pedig őket is ugyanúgy fenyegetik az UV sugarak, mint a nőket. Bár az urak egy-két területen jobban jártak a bőrükkel, nekik sem hátrány, ha odafigyelnek annak ápolására.

Fényvédelem időseknek

Azt már remélhetőleg elég sokan tudják, hogy az UV sugarak a bőr öregedésének legnagyobb felelősei. Azonban jogosan merülhet fel a kérdés: mi a helyzet idősebb korban?