Gyógyszerész válaszol

Kérdése lenne, de nincs ideje leszaladni a gyógyszertárba? Írja meg kérdését röviden, és gyógyszerészünk három napon belül válaszol Önnek.

Szabályzat

Visszér kezelése nyáron

A meleg hónapokra az amúgy is visszér problémákkal küzdőknek különösen fel kell készülniük, de nem árt, ha visszérre érzékenyek is odafigyelnek vénáink egészségére.

Mit tehetünk lábszárfekély esetén?

A lábszárfekély gyakori a középkorú és idősebb emberek esetében, és általában nem önálló probléma, hanem valamely más betegség következményeként alakul ki. De mit tehetünk a megelőzésére, és hogyan kezelhetjük otthon?

Milyen fogyókúrás szert szedjünk?

Bár a diétát segítő készítmények számos változatát találjuk meg az üzletekben, mégsem vagyunk biztosak hatékonyságukban, sokakat pedig a médiában hallható hírek riasztanak el alkalmazásuktól. De mit érdemes tudni róluk?

Mi az az artrózis?

Ízületeink leggyakoribb betegsége az artrózis, vagyis az ízületi porckopás. Kialakulásában genetikai és környezeti tényezők egyaránt szerepet játszanak. Megelőzése nagyon fontos, mivel az ízületek megbetegedése a rokkantság leggyakoribb oka.

6 fontos tény az esemény utáni tablettáról

Bár a szexuális együttlét terén minden esetben a megfelelő védekezés a helyes út, előfordulhat számos olyan helyzet, ami miatt szükségünk lehet esemény utáni tablettára. Mutatjuk a legfontosabb tudnivalókat a gyógyszer használatáról.

Minden, amit az Omega-3-ról tudni kell

Az Omega-3 zsírsavakat még diéta alatt sem szeretnénk kihagyni az étrendünkből. Nem véletlenül, hiszen a szervezet általános működési szükségletein kívül jótékony hatásukkal szerteágazóan segítenek egészségünk megőrzésében. Nézzük, pontosan hogyan.

A leggyakoribb allergiát kiváltó okok

Allergiát számos dolog válthat ki. Ha allergiás reakciót észlelünk, érdemes végig gondolnunk, mit csináltunk másképpen, mi változott körülöttünk az elmúlt időszakban. Most mutatjuk az 5 leggyakoribb kiváltó okot.

Hőmérés kicsiknél

Hol mérjem kisbabám testhőmérsékletét, hogy megbizonyosodjak a lázcsillapító szükségességéről? Mindenhol ugyanazok a határértékek?