Fogyókúra, egészséges táplálkozás

7 tipp, hogy az ünnep ne viselje meg testünket

Hamarosan ismét elérkezik az ünnepi időszak, amikor a legtöbb nap az evésről és az ivásról szól. Ez igencsak megviseli a szervezetünket, ami azonban megérdemli, hogy jobban odafigyeljünk rá. Az alábbi tippek ebben próbálnak a segítségünkre lenni.

Mindig éhes? Ez állhat a háttérben

Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor rendesen eszünk, mégis a nap 24 órájában éhesek vagyunk, és úgy érezzük, hogy a hűtő teljes tartalmának az elfogyasztása után sem változna ez meg. De miért van ez így? Az alábbi okok állhatnak a háttérben.

Méregtelenítene? – Ez lehet az oka, ha nem sikerül

Egyre többen szánják rá magukat egy tisztítókúrára, hogy a felhalmozódott salak- és méreganyagoktól megszabaduljanak, esetleg néhány kilóval könnyebbek legyenek. De a méregtelenítés nem mindig hatékony. Ennek pedig oka van.

Újabb érv a paleo étrend mellett

A paleo étrend nem rég robbant be a köztudatba, és leginkább speciális diétaként tekintenek rá, miközben sokkal inkább egy életmódról van szó. Friss kutatások szerint pedig a szklerózis multiplexben szenvedő betegek életét is könnyebbé teheti.

Ilyen gyakran kellene ennünk a fogyáshoz

A fogyókúra alatti étkezés mindig sok kérdést vet fel, hiszen vannak, akik a súlyfelesleg mielőbbi leadása érdekében képesek teljesen megvonni maguktól az ételeket, míg mások úgy vélik, hogy egész nap ehetnek, mindössze kisebb adagokat.

A legjobb immunerősítő tízórai a suliba

A legtöbb gyereknek nem a különféle zöldségek, gyümölcsök és teljes kiőrlésű termékek tartoznak a kedvenc ételeik közé, annak ellenére, hogy szükségük van a bennük található tápanyagokra, hogy jól fejlődjenek és legyen energiájuk ugrálni, futni és játszani.

Csak egészségeset enni nem is annyira egészséges?

A már betegesen túlzott odafigyelés a kizárólag természetes és egészséges alapanyagokból készült ételek fogyasztására, abban az esetben, amikor az már a napi alapvető feladatainkat is hátráltatja, táplálkozási rendellenességnek tekinthető.

Ételek, amiket nem tanácsos lefekvés előtt enni

Rengeteg tényező befolyásolhatja az éjszakai pihenés minőségét, melyek közé a lefekvés előtt elfogyasztott ételek és italok és is beletartoznak. Lássuk, hogy miket ajánlott kerülni annak érdekében, hogy ki tudjuk magunkat pihenni.

Az olívaolaj 5 áldásos hatása egészségünkre

A világon körülbelül 800 millió olajfa található, döntő többségük a mediterrán vidékeken. Napjainkban az olívaolaj reneszánszát éli, hiszen nemcsak finom, hanem számos, az egészségre jótékony hatása van.