Egyéb

Ezek a legszebb húsvéti népszokásaink

Bár húsvétkor hagyományosan Krisztus kereszthaláláról és feltámadásáról emlékezünk meg, az ünnephez kötődő népszokások a tavaszi nap-éj egyenlőség idején tartott pogány termékenységi ünnepek elemeit, szimbólumait is őrzik. Ezeknek felidézése örömteli pillanatokat okozhat a családi összejöveteleken.

Életünk napjai – Bemutatkozik a BENU kategória menedzsment

A beszerzési osztály fokozatosan, az évek alatt nőtte ki magát. A kategória menedzsereknél futnak össze a szálak: tárgyalnak a gyártókkal, egyeztetnek a nagykereskedővel, folyamatosan tájékoztatják a patikákat. Ahogy ők mondják: nincs két egyforma napjuk.

Ezt olvassuk mi – A Magyar Kultúra Napjára emlékezünk

Kölcsey Ferenc közel kétszáz éve, 1823. január 22-én fejezte be a Himnusz megírását, legalábbis a fennmaradt kézirat erről tanúskodik. Erre emlékezve ünnepeljük a magyar kultúrát 1989 óta ezen a napon művészeti rendezvényekkel, és pedagógiai díjak átadásával.

Életünk napjai – Bemutatkozik a BENU BI és árazási osztály

A menedzsmenttel, a beszerzési és a merchandiser osztállyal, de a marketinggel, a kontrollinggal és a gyártókkal, patikákkal is szorosan együtt kell, hogy működjön a BENU BI és árazási osztály, mely idén még az eddigieknél is komolyabb kihívások elé néz. Erről mesél nekünk az osztály vezetője, dr. Fila András.

Mikor veszélyes a köldöksérv?

A köldöksérv a köldökgyűrű tágulata miatt jön létre, és az ezen kitüremkedő hasüregi tartalom okozza a jellemző duzzanatot.

A lágyéksérv tünetei

Ennél a típusú sérvnél a hasfal lágyéki része annyira gyenge, hogy valamilyen szerv – legtöbb esetben a vékonybél – kitüremkedik a sérvkapun keresztül, melynek következtében egy dudort észlelünk. Ez az esetek nagy részében hanyatt fekvő helyzetben visszahúzódik.

Életünk napjai – Bemutatkozik a visual merchandising osztály

A BENU-központ és a gyógyszertárak közötti együttműködés sikerességén dolgozik – többek között – a visual merchandising divízió, amelynek 2016 júniusa óta Fülöp-Zakar Éva a vezetője. Őt kérdeztük az osztály feladatairól, munkájuk szépségeiről és nehézségeiről.