Baba-mama, gyermeknevelés

Mit tehet az anyuka, ha tejérzékeny a kisbaba?

A tejérzékenység tág fogalom: beszélhetünk laktóz intoleranciáról vagy tejfehérje-allergiáról. Mást-mást takar a kettő, még ha sokan össze is tévesztik őket. De mik is ezek, és mit tehetünk, ha kisbabánk érintett ebben?

Mikor menjünk a gyerekkel az ügyeletre?

Ha gyermekünk van, természetes, hogy mindentől féltjük, és már a legkisebb köhintésre is felkeressük vele az orvost. De mikortól indokolt igazából az ügyeletre rohanni?

Mellgyulladás – Hogyan kezeljük?

Bár a legtöbb esetben végül gondtalanul zajlik újszülöttünk etetése, a mellgyulladás hozzávetőlegesen a nők 10 százalékát érintheti, így kifejezetten gyakori problémának számít.

Minél gyakrabban ölelgetjük, annál okosabb lesz

Egy Ohio állambeli gyermekkórház kutatása során derült ki az összefüggés a szeretet fizikai kifejezése és a gyermekek agyi fejlődésének mértéke között. Ölelgessük meg nyugodtan azt a kisbabát! Baja nem, magasabb intelligenciája viszont lesz belőle.

Kólika – Mit kell tudni róla?

Bár minden kisbaba sír, vannak, akik sokkal többet és keservesebben teszik ezt. Az újszülötteknél a sűrűn előforduló, hosszan tartó sírás leggyakoribb oka a kólika – avagy hasfájás. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat.

Gyermekkori fitymaszűkület – elkerülhető a műtét?

Fitymaszűkület bármilyen életkorban előfordulhat, azonban a legtöbben csecsemő- és gyermekkorban találkoznak vele. Bár nincs egyöntetű válasz a kezelésére, összeszedtünk pár fontos információt a problémával kapcsolatban.

4 terhesség alatti tévhit, ami ellen lehet tenni

A legtöbb kismama végighallgatta már, mekkorát fog nőni a lába, mire világra hozza babáját. Azonban az efféle hiedelmeknek nem szabad feltétel nélkül hinnünk. Összeszedtünk 4 terhesség alatti tévhitet, ami nem teljesen úgy van, ahogyan azt állítják.