Orr, száj

Orrunk és a szánk is fontos funkciókat lát el, megbetegedéseikre ezért fokozottan kell figyelni, ahogyan az itt jelentkező tünetekre is, melyek lehet, hogy testünk egészen más szerveivel, vagy nem is feltétlen az orrhoz vagy a szájhoz köthető betegségekkel állnak kapcsolatban. A fokozott szomjúság kapcsolódhat például nagyobb terheléshez, lázhoz, diétához és ahhoz is, ha éppen sokkal melegebb környezetben vagyunk az átlagnál, ám súlyos betegségek jele is lehet, mint sokféle autoimmun betegség, májbetegségek, vesebetegségek vagy cukorbetegség. A szájszárazság szintén egy tünet, ami mindig társul más jelenségekhez, például egészen gyakran anyagcserével kapcsolatos betegségekhez. A fogfájás ezzel szemben már egészen konkrét tünet, ami a fog megbetegedését jelzi, aminek természetesen többféle oka is lehet. Az orrdugulás és orrfolyás pedig légúti megbetegedések jellemző tünete és kellemetlen velejárója, ami azonban a betegség múlásával szerencsére megszűnik, közben pedig erre kifejlesztett készítményekkel enyhíthető. Ha mégis tartósan fennáll , feltétlenül keressünk fel fül-orr-gégész szakorvost!

A megfázás tünetei

A megfázás tünetei

Ha folyik az orra és rossz a közérzete, sokan megfázásra gyanakszanak és egy meleg teával és néhány nap pihenéssel kúrálják ki magukat. Milyen tünetek igazolják ezt és mik azok, amikkel már orvoshoz kell fordulni?

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

Az influenza elleni oltás

Az influenza elleni oltás

Az akár életveszélyes szövődményekkel is együttjáró influenza ellen sokak számára a megoldás az ingyenesen elérhető influenza elleni oltás lehet.

bárányhimlő

A bárányhimlő tünetei és kezelése

A bárányhimlő (varicella) egy vírusos betegség, amelyet nagyon viszkető vörös kiütés jellemez, és az egyik leggyakoribb gyermekkori fertőző betegség.

stroke tünetei

A stroke tünetei

Az agyvérzés és az agyérgörcs - közös nevén stroke, amikor egy agyi terület vérellátása megszűnik. A stroke tünetei az agy érintett régiójától függnek, melyet a vérellátás elvesztése okoz.

Karácsonyi házi patika

Karácsonyi házi patika

Karácsonykor is felütheti a fejét betegség, gyomorrontás, vagy sérülés, amit időben kezelni kell. Ezeket a termékeket érdemes a házi patikában összegyűjteni ilyenkorra.

leggyakoribb gyermekbetegségek

A leggyakoribb gyermekbetegségek

A közösségbe járó gyerekek és családjuk jól ismert listája következik, ezek ugyanis a leggyakoribb gyermekbetegségek.

Mit tegyünk, ha karácsonykor betegszik le valaki a családból

Karácsonykor beteg a családban? Ezt tegyük!

Az ünnepek alatt is előfordul, hogy megbetegszünk, legyen szó megfázásról, influenzáról vagy éppen egy kellemetlen gyomorrontásról. De hogyan lehet ezt kezelni úgy, hogy a család nyugalma is megmaradjon, és a beteg is hamar rendbe jöjjön és élvezhesse az ünnepi hangulatot?

Kötelező oltások 0-6 éves korig

Kötelező oltások 0-6 éves korig

Nem tudja, mikor, melyik oltást adják, illetve kellene beadni gyermekének? Összegyűjtöttük! Íme a kötelező oltások 0-6 éves korig!

Sóterápia a megfázás ellen!

Sóterápia a megfázás ellen!

Az egyik olyan terápia, amely az utóbbi évtizedben itthon is fellángolt, a haloterápia, vagy más néven sóterápia, amely megfázás ellen nagyon hatékony módszer.