Hónap témája: Védelem kívül-belül

A nyári időszak rendre komoly megpróbáltatások elé állítja szervezetünket. A legnagyobb rizikófaktor egyértelműen az erős napsugárzás, mellyel szemben kortól, nemtől és bőrünk tónusától függetlenül folyamatosan védenünk kell bőrünket. De nem elhanyagolható a hőség miatti folyadékveszteség sem, így a külső-belső hidratálás talán fontosabb, mint az év bármely más szakában. És akkor a szúnyogok és legyek folyamatos támadásait és a vízparton ránk leselkedő intim fertőzéseket még nem is említettük. Ha Ön is szeretne minél felkészültebben szembenézni a nyár veszélyeivel, a legjobb helyen jár, hiszen ebben a hónapban a www.benu.hu cikkei között kiemelten foglalkozunk a témával.

Védelem kívül-belül:

Házi praktikák a nyár betegségeire

Bosszantó strandbajok – Mit tegyünk és mit ne?

Nyáron különösen várjuk azokat a lehetőségeket, amikor a munkát magunk mögött hagyva egy fél napra, hétvégére vagy szerencsés esetben egy-két hétre a napon sütkérezve, vagy a vízben lebegve élvezhetjük a gondtalan kikapcsolódást.

A napozás szabályai nyaralás alatt

A napozás szabályai nyaralás alatt

Hurrá, itt a nyár, és csomagolhatjuk is a bőröndöt! A nyári ruhácskák, kedvenc strandpapucsunk vagy egy izgalmas könyv mellett azonban ne feledkezzünk meg a fényvédelem fontosságáról sem. Mutatjuk, mit érdemes észben tartanunk.

napallergia

Szúnyogcsípés? Íme, a legjobb praktikák a viszketés enyhítésére

A hangulatos nyári estéket egyetlen rovar tönkre tudja tenni. Ez pedig a szúnyog. Nem csak állandó zümmögésével bosszantja az embereket, hanem csípésével is, ami rettentő módon tud viszketni. De utóbbi ellen összegyűjtöttük a leghatásosabb házi praktikákat.

A legfontosabb nyári vitaminok

A legfontosabb nyári vitaminok

Készítse fel szervezetét és bőrét belülről a legfontosabb nyári vitaminokkal!

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Naptej kisokos – Tippek, típusok és faktorszámok

Nyáron gyakran elfeledkezünk bőrünk védelméről, pedig komoly egészségügyi következményei is lehetnek ennek. Bár bőrünk védelmi rendszerrel rendelkezik, egy átlagos felnőtt csak 20 percet tud eltölteni direkt napfényben leégés nélkül.

A 7 legjellemzőbb strandbetegség

A 7 legjellemzőbb strandbetegség

Bacilusok, gombák, férgek… A fürdőtavakban és a strandokon rengeteg kórokozó leselkedhet ránk, melyek az alábbi betegségeket okozhatják.

Hogyan válasszunk napszemüveget?

Hogyan válasszunk napszemüveget?

A nap sugarai nem csupán a bőrünkben tehetnek kárt, hanem a szemünkben is. Így fölöttébb fontos, hogy olyan napszemüveget válasszunk, ami – amellett, hogy jól áll – megadja a szükséges védelmet.

Napfényvédelem gyerekeknek

Napfényvédelem gyerekeknek

Itt a vakáció, vele együtt pedig az égető napsugarak is. Éppen ezért tartsuk észben, hogy különösen oda kell figyelnünk gyermekeink bőrének egészségére és a megfelelő fényvédelemre.

Valóban hasznos a napszemüveg használata

Valóban hasznos a napszemüveg használata?

A napszemüveg fantasztikus kiegészítője lehet nyári öltözékeinknek. Azonban ennél sokkal többre hivatott, így nem érdemes csupán a legújabb trendek szerint választani. Inkább keressünk egy igazán minőségi, védelmet biztosító darabot.

Strandbetegségek – Ezekre vigyázzunk a legjobban!

Strandbetegségek – Ezekre vigyázzunk a legjobban!

Nyár, napfény, nyaralás, strandolás - csupa pozitív, a várva várt pihenés, szórakozás és kikapcsolódás élményével kecsegtető program. A homokban és a vízben azonban nem árt elővigyázatosnak lennünk, hiszen veszélyek is leselkednek ránk.