Has

A has tájékon jelentkező tünetek sokféle szervhez kapcsolódhatnak, emiatt rendkívül sokféle betegséget is jelezhetnek. A hányás például kapcsolódhat ételmérgezéshez, gyomorrontáshoz, gyomorgyulladáshoz, melyhez hasi tájékon görcsök is társulhatnak. Ezeket a hasi görcsöket kiválthatják a bélrendszer problémái is, emésztési nehézségek, vagy gyógyszerérzékenység is. A hasi görcs és fájdalom ugyanakkor nőknél a menstruáció jellemző velejárója is, ahogyan erős fájdalommal például epe vagy veseproblémákat, húgyúti betegségeket is jelezhet, de keringési zavar is okozhatja. Maga a hasfájás legtöbbször emésztési betegségekkel, jelenségekkel társul, ahogyan a hasmenés is. Ami természetesen egy rossz étel mellet számos egyéb probléma előidézhet, akár súlyos fertőzések, betegségek is. A hasmenést komolyan kell venni, mert amikor hosszabb ideig tart és nagymértékű, akkor kiszáradáshoz is vezethet, ezért ilyenkor elengedhetetlen a folyadékpótlás. Az akut has fogalom már egy oly életveszélyes hasi tünetegyüttest jelöl, melyet a legtöbbször műtéttel kell minél hamarabb orvosolni. Ilyen lehet perforáció, elzáródás, gyulladás, vérzés, egyéb sérülések.

leggyakoribb gyermekbetegségek

A leggyakoribb gyermekbetegségek

A közösségbe járó gyerekek és családjuk jól ismert listája következik, ezek ugyanis a leggyakoribb gyermekbetegségek.

Karácsonyi házi patika

Karácsonyi házi patika

Karácsonykor is felütheti a fejét betegség, gyomorrontás, vagy sérülés, amit időben kezelni kell. Ezeket a termékeket érdemes a házi patikában összegyűjteni ilyenkorra.

Karácsonykor beteg a családban? Ezt tegyük!

Karácsonykor beteg a családban? Ezt tegyük!

Az ünnepek alatt is előfordul, hogy megbetegszünk, legyen szó megfázásról, influenzáról vagy éppen egy kellemetlen gyomorrontásról. De hogyan lehet ezt kezelni úgy, hogy a család nyugalma is megmaradjon, és a beteg is hamar rendbe jöjjön és élvezhesse az ünnepi hangulatot?

lép megnagyobbodása

A lép megnagyobbodásának okai és tünetei

Lépünk betegségek kapcsán ritkán kerül szóba, hiszen általában nem sok baj van vele, csak csendben végzi a dolgát. Segíti immunrendszerünket, és fontos szerepet játszik a vérképzésben. A lép megnagyobbodása azonban súlyos betegségeket is jelezhet.

ismétlődő vetélések

Kérdések és válaszok az ismétlődő vetélésekről

Ismétlődő vetélésekről három egymást követő, vagy annál több vetélés esetén beszélünk. Ha ez a jelenség fennáll, akkor az ismétlődő vetélések miatt érdemes alapos és szerteágazó kivizsgálásnak alávetnie magát!

Sóterápia a megfázás ellen!

Sóterápia a megfázás ellen!

Az egyik olyan terápia, amely az utóbbi évtizedben itthon is fellángolt, a haloterápia, vagy más néven sóterápia, amely megfázás ellen nagyon hatékony módszer.

betegségek lelki okai

Betegségek lelki okai

Cikkünkben összegyűjtöttük a leggyakrabban előforduló tüneteket és betegségeket és azt, mi állhat a hátterükben. Lássuk, melyek ezen betegségek lelki okai.

övsömör kezelése

Az övsömör tünetei és kezelése

A kellemetlen és fájdalmas tüneteket produkáló övsömör hirtelen jelentkezik, ám kellő odafigyeléssel az övsömör kezelése után teljesen eltűnhet minden jel és tünet.

Népszerű tévhitek az influenzáról 750

Népszerű tévhitek az influenzáról

Van, aki antibiotikumokat követel, amint kiderül, hogy influenzás, mások rettegnek a fertőzés elleni védőoltásoktól és egyesek szerint pedig ez a betegség egyáltalán nem is veszélyes. Az influenzával kapcsolatban számos tévhit terjed, össze is gyűjtöttük, melyek ezek!

aranyér tünetei kezelése

Aranyér tünetei és kezelése

Nem szeretünk beszélni róla, pedig sokunk életében visszatérő, nem kívánatos "vendég." Lássuk, mik az aranyér tünetei, és milyen lehetőségek vannak a kezelésre!