Genitáliák, nemi szervek

A területen jelentkező tünetekről általában nehezen veszünk tudomás és orvoshoz is csak végső esetben fordulunk, pedig semmilyen szégyellnivaló nincsen bennük. Sőt, minél hamarabb kiderítjük a tünetek okát, annál hamarabb lehet rájuk megoldást is találni. Jellemzően ilyen kényes téma az impotencia vagy merevedési zavar, a szex közben fellépő fájdalom férfiak és nők esetében is, vagy éppen a gombás fertőzések, kiütések és gyulladások a genitáliákon. Pedig a nőknél az ilyen problémákat jelző hüvelyi folyással, irritációval, zavaró szagokkal járó tünetek intőek lehetnek és jobb minél hamarabb megszabadulni tőlük. Ezekhez képest a húgyúti fertőzések tüneteivel már alaposabban foglalkozunk, melyek szintén fájdalmasak, kellemetlenek lehetnek, lázzal és levertséggel járhatnak. A gyulladások égő érzést okozhatnak vizeléskor, míg az inkontinenciazavarok a mindennapokat nehezíthetik meg tüneteikkel. Nők esetében nem szabad szemet hunyni afelett, ha minden ok nélkül kimarad vagy késik a menstruáció, esetleg éppen túl erős. Utóbbi például miómára is utalhat. Gyakoriak ezen a területen a bőrproblémák is (ekcéma, herpesz stb.), melyekkel szintén jobb minél előbb szakorvoshoz fordulni.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

A bőrrák típusai

A bőrrák típusai

Annak érdekében, hogy ne legyen esélye egyik típusú bőrráknak sem, rendszeresen járjunk szűrővizsgálatokra, és mindig védjük magunkat az UV-sugaraktól. Alábbiakban bemutatjuk a bőrrák leggyakrabban előforduló fajtáit.

Így néz ki a melegkiütés

Így néz ki a melegkiütés

A melegkiütés egy olyan bőrbetegség, amit a túlzottan meleg hőmérséklet következtében kialakuló verejtékezés okoz. A legtöbb esetben erősen viszketnek az apró hólyagok, de zömében maguktól elmúlnak.

Praktikák napgomba ellen

Praktikák napgomba ellen

A napgomba egy bőrbetegség, melyet a malassezia furfur nevű élesztőgomba túlzott elszaporodása okoz. Kezelésére gombaellenes készítmények alkalmazása javasolt, de léteznek olyan alternatív praktikák, melyek kiegészítőként szintén hatékonyak lehetnek.

A napallergia tünetei és kezelése

A napallergia tünetei és kezelése

Ezek a tünetek utalhatnak napallergiára és így kezelje!

csalánkiütés

Mi az a csalánkiütés?

A csalánkiütés az egyik leggyakoribb bőrgyógyászati kórkép. Kellemetlen és hirtelen jelentkezik. De mi okozza és hogyan lehet elkerülni, kezelni?

6 biztonságos természetes gyulladáscsökkentő

6 biztonságos természetes gyulladáscsökkentő

A krónikus gyulladások kialakulásának elkerülése szempontjából rendkívül fontos a lúgosító táplálkozás, amelynél központi szerepük van az antioxidáns anyagoknak. Cikkünkben bemutatjuk a leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentőket.

Petefészekciszta – Mikor szükséges beavatkozás?

Petefészekciszta – Mikor szükséges beavatkozás?

A petefészekciszta egy folyadékkal vagy szövetekkel teli üreg. A legtöbb ilyen típusú ciszta nem okoz panaszokat, és magától visszafejlődik, ennek ellenére bizonyos esetekben szükségessé válik a kezelés.

Sokszor viszket a fejbőre? Ez az oka!

Sokszor viszket a fejbőre? Ez az oka!

Igen kínos pillanatokat tud okozni, ha az ember fejbőre folyamatosan viszket, és emiatt vakarózni kényszerül. A nem csak kellemetlen, de akár fájdalmat okozó jelenségnek különböző okai lehetnek. Nézzük, melyek ezek.

A 7 legjobb természetes antihisztamin

A 7 legjobb természetes antihisztamin

A hisztamin egy olyan fehérje, mely allergiás reakciókat válthat ki. Egyik legismertebb ellenszere az ún. antihisztamin, amit gyógyszerek formájában vagy az alábbi élelmiszerek fogyasztásával vihetünk be a szervezetünkbe.