Fül

A fülünkhöz kapcsolódó tünetek sokféle problémát és betegséget jelezhetnek, ezért érdemes odafigyelni rájuk, és időben kideríteni azt, mi okozhatja őket. Fülünk érzékeny és fontos szerv, hiszen nem csak a hallásban, de az egyensúly megtartásában is nélkülözhetetlen szerepet játszik. Jelentkezhet a fülben fájdalom, ami soha nem normális jelenség, hiszen okozhatja gyulladás, a fülbe került idegen test, és sok más jelenség is. A fájdalom minden esetben csak akkor megszüntethető, ha az eredetét kezelik. A fülzúgás sem ismeretlen tünet, ha huzamosabb ideig fennáll zavaró lehet. A fülünkhöz kapcsolódik ugyanakkor például a szédülés is, mint tünet, amit leggyakrabban az egyensúlyszerv zavara, rendellenessége okoz. Ilyenkor lehet szó közvetlen a szerv problémájáról, sérüléséről, de olyan okokról is, melyek meggátolják normál működését. Ilyen lehet az is, amikor hirtelen változtatjuk meg helyzetünket.

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás veszélyei és előnyei

A napozás pozitív hatásai és amikor veszélyes lehet.

A napallergia tünetei és kezelése

A napallergia tünetei és kezelése

Ezek a tünetek utalhatnak napallergiára és így kezelje!

6 biztonságos természetes gyulladáscsökkentő

6 biztonságos természetes gyulladáscsökkentő

A krónikus gyulladások kialakulásának elkerülése szempontjából rendkívül fontos a lúgosító táplálkozás, amelynél központi szerepük van az antioxidáns anyagoknak. Cikkünkben bemutatjuk a leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentőket.

Fülfájás kisbabáknál – Mi a teendő?

Fülfájás kisbabáknál – Mi a teendő?

A csecsemőknél, kisdedeknél és kisgyerekeknél gyakori a fülfájás, főleg a megfázásos időszakokban. Amennyiben fáj gyermekünk füle, mindenféleképpen keressünk fel egy orvost, illetve gyors segítségként az alábbi tippeket is alkalmazhatjuk.

Mikor menjünk a gyerekkel az ügyeletre?

Mikor menjünk a gyerekkel az ügyeletre?

Ha gyermekünk van, természetes, hogy mindentől féltjük, és már a legkisebb köhintésre is felkeressük vele az orvost. De mikortól indokolt igazából az ügyeletre rohanni?

Mit tegyünk gyakori szédülés esetén?

Mit tegyünk gyakori szédülés esetén?

Az egyik pillanatban még minden rendben van, jól érezzük magunkat, majd hirtelen már kapaszkodnunk kell valamibe, mert amúgy egyszerűen összeesnénk, annyira szédülünk. Ennek rengeteg kiváltó oka lehet, melyeket alább részletezünk.

A fülfájás kezelése

A fülfájás kezelése

A fülfájásnak rengeteg kiváltó oka lehet, de a legtöbb esetben valamilyen gyulladás áll a háttérben. Annak érdekében, hogy minél előbb szabaduljunk ettől a kellemetlen fájdalomtól, mielőbb érdemes megkezdeni a szakszerű és célzott kezelést.

Házi praktikák megfázás ellen

Házi praktikák megfázás ellen

A megfázás kezelésére szinte minden családban van egy titkos recept, vagy jól bevett szokás, melyet hagyományként örökítünk tovább. Mi összeszedtünk néhány praktikát, amivel nagyanyáink és jelen korosztályunk is hatékonyan küzd a mindenkit ledöntő megfázás ellen!

Mi a különbség nátha és influenza között?

Mi a különbség nátha és influenza között?

Nátha és influenza – ezt a két megnevezést igen gyakran halljuk a betegségekkel tarkított őszi-téli időszakban. Ugyan mindkettőt vírus okozza, egyáltalán nem szabad összetéveszteni őket, hiszen lefolyásuk és esetleges szövődményeik is eltérőek lehetnek. De mégis hogyan dönthetjük el, hogy egy egyszerű náthával van dolgunk, vagy influenzásak lettünk?

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!