Fej, szem, arc, psziché

A fejfájás oka sok esetben egy az agyunkat, vagy éppen az érzékelést érintő probléma, betegség. De okozhatja éhség, alacsony folyadékbevitel, kialvatlanság, vírusfertőzés és az időjárás éles változása is. Ugyanakkor gyakran pszichés eredetű és a magas stresszel, szorongással, és más jelenségekkel van összefüggésben. Ha egyértelműen nem látható az oka, mindenképpen ki kell vizsgálni, hiszen súlyosabb probléma is lehet a hátterében. Ahogyan például a hajhullásnak is, ami összefüggésben állhat a pajzsmirigy rendellenes működésével, vitaminhiánnyal, vagy hormonális változásokkal is. Szemünk megbetegedésének tünete lehet a szemfájdalom, fejfájás vagy a látászavar, ugyanakkor a vörös szem jelensége például allergiára, vagy a levegő szárazságára is utalhat. Az arcbőr szárazsága rámutathat arra, hogy több folyadékot kell fogyasztanunk, de kiválthatja ekcéma és allergia is, ahogyan az a természetes jelenség, mint a téli hűvösebb levegő. A fakó és száraz arcbőr azonban például a C-vitamin hiányából is fakadhat, amit ilyenkor pótolni kell.

Mi az a vitiligo?

Mi az a vitiligo?

Fehér foltok jelentek meg a bőrünkön? Könnyen lehet, hogy vitiligo áll a hátterében, ami egyfajta pigmentzavart jelent. Alább bemutatjuk ezt a titokzatos bőrbetegséget.

Hogyan kezelhető a depresszió?

Hogyan kezelhető a depresszió?

A depresszió egy komoly lelki betegség, mely bármely életkorban jelentkezhet. A betegek levertek, fáradtak és motiválatlanok. Ez a betegség nem múlik el magától, kezelni kell. Cikkünkben bemutatjuk a különféle terápiás lehetőségeket.

Ezekre készüljön, ha allergia vizsgálat előtt áll

Ezekre készüljön, ha allergia vizsgálat előtt áll

Az allergia az immunrendszerünk védekezése különböző anyagokkal szemben. Annak érdekében, hogy kiderüljön, pontosan mi okozza váltja ki ezt a reakciót, allergiavizsgálatot kell elvégeztetnünk.

Az arcüreggyulladás egyértelmű jelei

Az arcüreggyulladás egyértelmű jelei

Az arcüreggyulladás egy kifejezetten gyakori betegség, melynek két fajtája is létezik: akut és krónikus. Az orvos sok esetben már a tünetek alapján fel tudják állítani a diagnózist, ugyanis azok elég egyértelműek. Ezeket vesszük most sorra.

Hogyan kezelhető a rühesség?

Hogyan kezelhető a rühesség?

A rühesség egy fertőző bőrbetegség, melyet atkák okoznak. A fertőzést leggyakrabban bőrkontaktussal lehet elkapni, viszont szerencsére jól kezelhető. Az alábbiakban ismertetjük a legelterjedtebb gyógymódokat.

Az autizmus első tünetei

Az autizmus első tünetei

Az autizmus korai jelei gyakran bizonyos viselkedésformák hiányaként jelentkeznek, épp ezért nehéz ennek a spektrumzavarnak a felismerése. Alább összegezzük a legelterjedtebb tüneteket.

A pánikbetegség kezelése

A pánikbetegség kezelése

Erős szívverés, verejtékezés, és olyan érzés, mintha megfulladnánk – ezek a pánikbetegség legtipikusabb tünetei, melyekhez gyakran halálfélelem és szorongás is társul. Alább taglaljuk, milyen kezelési módok léteznek rá.

Ezek a legfontosabb gyógynövények

Ezek a legfontosabb gyógynövények

A legtöbb gyógynövényt már az őseink is alkalmazták panaszaik enyhítésére, ennek ellenére manapság szeretünk róluk megfeledkezni. Ez azonban nagy hiba, hiszen számos betegség esetén segíthetnek rajtunk.

Ennyi mindenre jó a fokhagyma

Ennyi mindenre jó a fokhagyma

Sokan inkább lemondanak a fokhagyma fogyasztásáról annak intenzív illata miatt. Ez azonban nagy hiba, ugyanis ez az egyik legegészségesebb zöldség. Cikkünkben sorra vesszük, milyen pozitív hatásai vannak.

Az arcbőr érzékenysége

Az arcbőr érzékenysége

A helyes arctisztításhoz tisztában kell lennünk az arcbőr felépítésével, igényeivel és érzékenységeivel is. A BENU cikke minden kérdésre választ ad!