Utazás

A legtöbben szeretünk utazni. Világot látni, kicsit eltávolodni a mindennapok taposómalmától, pihenni és végre azt csinálni, amit igazán szeretnénk. Van, aki aktívan, túrázással, idegen országok, tájak bebarangolásával tölti a szabadságát, és van, aki inkább a wellness-élményekre szavaz és masszázzsal, fürdőzéssel kényezteti magát. Amit azonban szinte kivétel nélkül senki sem szeret, az az utazás előtti pakolás, listák gyártása, beszerzés.

Utazás

Mit vigyünk magunkkal? Hogyan állítsuk össze az útipatikát? Mire lesz szükség, ha távoli országba, tengerpartra vagy a hegyekbe utazunk? Szükséges-e beadatni valamilyen oltást? Mi legyen feltétlenül a bőröndben, ha gyerekekkel utazunk? Hogyan készüljünk fel, ha külföldön lesérülünk, megbetegszünk? Cikkeinkben ezekre a kérdésekre adunk választ, használható tanácsokat, bevált módszereket és tippeket.

Higiénia és utazás

Fertőtlenítő gélek, kendők, spray-k, azaz mit vigyünk magunkkal, ha útra kelünk?

Én bírom a fájdalmat! De kell ez nekem? Meddig érdemes tűrni a fejfájást?

Én bírom a fájdalmat! De kell ez nekem? Meddig érdemes tűrni a fejfájást?

Fáj a feje? Hasogat, szúr, nyilall? Nem tud már másra koncentrálni, de mégsem vesz be gyógyszert? Meddig akar várni vele? És főként: miért?

Mit jelent a fényvédők faktorszáma?

Mit jelent a fényvédők faktorszáma?

A naptejeken feltüntetett SPF (Sun Protection Factor) számot gyakran úgy kezeljük, mint egy mindenre választ adó információt, és ha már 30-nál magasabbat látunk ott, azt hajlamosak vagyunk igen erős védelemnek gondolni. Valóban ez a helyzet?

malária

Mi is az a malária és hol kell tőle tartani?

A trópusi betegségek közül a malária nevét hallottuk már talán a legtöbbször, közismert betegség, amitől - mivel éghajlatunkon szerencsére nem ismerjük - tartunk is kellően. Pedig a malária csak az esetek kisebb részében halálos kimenetelű, és általában elkerülhető, kezelhető betegség. Pláne akkor, ha időben felismerik. Eláruljuk, hogy mit kell róla tudni!

Strandbetegségek – Ezekre vigyázzunk a legjobban!

Strandbetegségek – Ezekre vigyázzunk a legjobban!

Nyár, napfény, nyaralás, strandolás - csupa pozitív, a várva várt pihenés, szórakozás és kikapcsolódás élményével kecsegtető program. A homokban és a vízben azonban nem árt elővigyázatosnak lennünk, hiszen veszélyek is leselkednek ránk.