Csontritkulás

Gyerekkorban a csontképzés gyorsabb, mint a csontbontás, ezért a csonttömeg növekszik. Ez az arány egészen 30 éves korunkig megmarad, amikor a csontképzés és a csontlebontás nagyjából egyensúlyba kerül, a csonttömeg ugyanis ekkorra éri el a maximumát. Ezután egy kicsivel kevesebb új csont keletkezik, mint amennyi lebomlik.

A csontritkulás kockázata, az egyéb rizikófaktorokon túl, nagyban függ attól, hogy mekkora csonttömegre tett szert fiatal korában az egyén és 30 éves kora után milyen gyorsan kezdi el a csonttömeget veszíteni. Az egészséges csontozat megtartásához elsősorban a következő négy dologra van szükség: rendszeres testmozgásra, egészségtudatos táplálkozásra és megfelelő mennyiségű vitaminra, elsősorban kalciumra és D-vitaminra.

Csontritkulás

Tudjon meg mindent a csontritkulás megelőzésének lehetőségeiről, rizikófaktorairól, a betegség kezeléséről, természetes gyógymódjairól, a terápiákról, a rendelkezésre álló gyógyszerekről és gyógyhatású készítményekről! Életmód tanácsok, kezelési módok, és minden más tudnivaló az oszteoporózisról.