Csontritkulás

Gyerekkorban a csontképzés gyorsabb, mint a csontbontás, ezért a csonttömeg növekszik. Ez az arány egészen 30 éves korunkig megmarad, amikor a csontképzés és a csontlebontás nagyjából egyensúlyba kerül, a csonttömeg ugyanis ekkorra éri el a maximumát. Ezután egy kicsivel kevesebb új csont keletkezik, mint amennyi lebomlik.

A csontritkulás kockázata, az egyéb rizikófaktorokon túl, nagyban függ attól, hogy mekkora csonttömegre tett szert fiatal korában az egyén és 30 éves kora után milyen gyorsan kezdi el a csonttömeget veszíteni. Az egészséges csontozat megtartásához elsősorban a következő négy dologra van szükség: rendszeres testmozgásra, egészségtudatos táplálkozásra és megfelelő mennyiségű vitaminra, elsősorban kalciumra és D-vitaminra.

Csontritkulás

Tudjon meg mindent a csontritkulás megelőzésének lehetőségeiről, rizikófaktorairól, a betegség kezeléséről, természetes gyógymódjairól, a terápiákról, a rendelkezésre álló gyógyszerekről és gyógyhatású készítményekről! Életmód tanácsok, kezelési módok, és minden más tudnivaló az oszteoporózisról.

5 étel, amivel megelőzhető a csontritkulás

Szuperételek, melyek segítenek csontjaink egészségének megőrzésében.

A csontritkulás megelőzése

Mi az, amit ön is megtehet egészsége érdekében?

Csontritkulás

A csontritkulás

Sokszor már csak akkor diagnosztizálják, amikor megtörtént az első csonttörés.

Tudta? Így már gyerekkorban megelőzhető a csontritkulás!

Tudta? Így már gyerekkorban megelőzhető a csontritkulás!

Bár sokan azt hiszik, hogy a csontritkulás időskori probléma, ez valójában a gyermekkorból eredeztethető.

Az egészséges csontokért

Harmincöt év felett a szervezet több csontot bont le, mint amennyi képződik.