Baba-mama, gyermeknevelés

Attól a pillanattól, hogy megtudjuk, kisbabát várunk, minden anya tele van kérdésekkel: kezdve a baba fejlődésétől a szoptatáson és hozzátápláláson, vitaminpótláson át a különféle betegségekig.

Az interneten számtalan cikk olvasható baba-mama, gyereknevelés témában, de a rengeteg információ között nehéz kiigazodni. Írásainkkal abban segítünk, hogy valóban szakmai támogatást nyújtsunk a tanácstalan szülőknek és orvosok által lektorált tartalmakkal hiteles választ adhassunk a felmerülő kérdésekre, legyen szó kötelező és ajánlott vizsgálatokról, oltásokról, a leggyakoribb gyermekbetegségekről, mint a tüdő- és légúti megbetegedések, fertőző betegségek, bőrgyógyászati-, szemészeti problémák, emésztőrendszeri megbetegedések vagy az olyan tipikus balesetekről, mint az égési sérülések, zúzódások, ficamok, csonttörések.

Baba-mama, gyermeknevelés

Hasznos tanácsokat nyújtunk a különféle betegségek megelőzéséről, tüneteiről és kezelési lehetőségeiről és arról, milyen hatóanyagok segíthetnek, ha fájdalom- vagy lázcsillapításra van szükség. Összegyűjtöttünk minden gyerekbetegséggel és gyerekneveléssel kapcsolatos fontos tudnivalót, szakemberek, orvosok közreműködésével, a legújabb kutatási eredményekkel.

Mit tegyünk, ha a gyerek orrába szorult valami?

Mit tegyünk, ha a gyerek orrába szorult valami?

Mi a közös a gyöngyökben, a borsóban, a legóban és a kicsi kavicsokban? Mindegyik belefér egy gyerek nózijába, és sajnos néha bele is ragad. Egy apró trükkel azonban segíthetünk a gyermekünkön.

Mennyit ajánlott várni két baba között?

Mennyit ajánlott várni két baba között?

Egy nemrégiben készült, közel 150 000 várandós nő megfigyelésén alapuló. tanulmány során a kutatók arra keresték a választ, hogy mennyi az az idő, aminek mindenképpen el kell telnie két terhesség között.

A csecsemő orrdugulásának megszüntetése

A csecsemő orrdugulásának megszüntetése

Elérkezett a hideg idő, ezzel pedig a megfázások időszaka. Ilyenkor a legkisebbekről sem feledkezhetünk meg, akik még nem tudnak maguktól orrot fújni, így ha bedugul az orruk, nekünk kell rajtuk segíteni. Lássuk, hogy mi ennek a legkönnyebb módja.

Megvan az oka, miért fogan több baba karácsonykor

Megvan az oka, miért fogan több baba karácsonykor

Ha csak nem a kivételek közé tartozunk, családi és baráti környezetünkben biztosan sok embernek esik a születésnapja augusztusra vagy szeptemberre. Ennek tudományos oka is van.

Mit tehet az anyuka, ha tejérzékeny a kisbaba

Mit tehet az anyuka, ha tejérzékeny a kisbaba?

A tejérzékenység tág fogalom: beszélhetünk laktóz intoleranciáról vagy tejfehérje-allergiáról. Mást-mást takar a kettő, még ha sokan össze is tévesztik őket. De mik is ezek, és mit tehetünk, ha kisbabánk érintett ebben?