Szív- és érrendszer, vérnyomás

A szív- és érrendszeri betegségek mind a megbetegedések számát, mind a halálozást tekintve vezető helyet foglalnak el világszerte: a szívinfarktus, a mellkasi fájdalmat okozó koszorúér-szűkület, a szívelégtelenség, a ritmuszavarokat kiváltó szívelváltozások, valamint az általános érelmeszesedés, a féloldali bénulást okozó agyi érelzáródás (stroke), az agyér-elmeszesedés, az érszűkület. Mindegyik betegség kialakulásának a háttérben érrendszeri elváltozások állnak, többek között az erek falának elzsírosodása, majd elmeszesedése.

Szív- és érrendszeri problémákat idéznek elő hosszútávon a kezeletlen, tartósan fennálló magas vérnyomás, a dohányzás, az elhízás, a mozgásszegény életmód, a cukorbetegség vagy a vér emelkedett koleszterinszintje.

Szív- és érrendszer, vérnyomás

A szív-érrendszeri betegségek kialakulásában örökletes tényezők és az életkor is szerepet játszanak. Cardiovasculáris problémára utalhat a gyakran jelentkező mellkasi fájdalom, a felgyorsult vagy szabálytalan szívdobogásérzés, légszomj, fáradtság, gyengeség, csökkent fizikai terhelhetőség, szédülés, boka- és lábszár ödéma, étvágytalanság és hányinger.

A visszeret komolyan kell venni

Nyáron mindig kissé visszeres a lábam, de patikában kapható készítményekkel el tudom mulasztani. Ugye ezzel még nem kell orvoshoz fordulnom?

Akut aranyér kezelése

A kenőcsön kívül kapható valami hatásosabb szer aranyér ellen?

Mire való a ginkgo biloba?

Mikor ajánlott a ginkgo biloba szedése?

Koleszterin csökkentés

A koleszterinszint csökkentéséhez milyen típusú vény nélkül kapható termékeket tudna ajánlani?

Mi segíthet a tanulásban?

Jövő májusban felvételizni szeretnék az orvosira, tehát kevesebb, mint egy év múlva emelt szintű érettségit teszek biológiából és kémiából. A probléma csak az, hogy sajnos borzalmasan rossz a memóriám, hiába tanulok meg bármit, 1-2 hét múlva szinte már teljesen el is felejtem, pedig próbálok a tananyagra koncentrálni... Tudna ajánlani olyan memóriajavító készítményt, ami hosszú távon is szedhető, természetes összetevőkből készült, és nagyon hatékony?