Mérgezések

A mérgezéseknek számtalan formája lehet, attól függően, hogy milyen anyag okozta és milyen súlyosságú. Ha a beteg eszméletlen állapotban van, mindig gondoljunk arra az eshetőségre is, hogy mérgezés áll a hátterében. Mivel nem tudhatjuk, milyen típusú és súlyosságú mérgezéssel állunk szemben, minden esetben értesítsük a mentőket!

A mérgezés jelei lehetnek a szédülés, tudatzavar, légzési problémák, a bőr felhólyagosodása, a rendellenesen szűk, vagy tág pupilla, a gyógyszerszagú lehelet, de a hányás, hasmenés, görcsös hasi fájdalom, láz vagy a fejfájás is mérgezésre hívhatja fel a figyelmet.

Mérgezések

Gázmérgezés, ételmérgezés, vegyszerek okozta mérgezés, mérgező gombák és növények – miről ismerhetjük fel a mérgezést, és mi tegyünk, amíg kiérnek a mentők? Mivel az esetek többségében kisgyermekek esnek mérgezés áldozatául, a megelőzés is nagyon fontos! Milyen óvintézkedések segítenek, hogy megelőzhessük a bajt? Ezekre is keressük cikkeinkben a válaszokat.

Mérgező növények az otthonunkban, amik bajt okozhatnak

Ezeket a kerti és szobanövényeket ne vigye otthonába, mert rendkívül veszélyesek!

Gyilkos ételek, amiket jobb elkerülni!

Mérgező ételek, melyekkel nem árt vigyázni!

Mérgezések megelőzése gyermekkorban

A leggyakoribb okok, melyek mérgezéshez vezethetnek és a legfontosabb teendők, avagy a legveszélyesebb mérgezések megelőzése gyermekkorban.

Szén-monoxid mérgezés

Szén-monoxid mérgezés

Mérgezés nemcsak fűtési szezonban alakulhat ki, bár ilyenkor a leggyakoribb.