Regisztráció

 

Kockázatfelmérő Programban résztvevő BENU Gyógyszertárakban az ún. FRAX teszt segítségével történik a kockázatfelmérés. A teszt a 10 éves csonttörési rizikó vizsgálatára szolgáló, nemzetközileg elismert és validált, 12 kérdésből álló számítógépes kérdéssor.

Felhívjuk figyelmét, hogy az egyes gyógyszertárakban a kockázatfelmérés csak és kizárólag nyitvatartási időben történik!

Gyógyszertáraink elérhetőségét és nyitva tartását itt találhatja.

A regisztrációs felületen megadott időpontokra egyszerre több jelentkezőt is fogadunk, várakozási idő előfordulhat.


 

Olvassa el cikkeinket Csontritkulás témában

 

Az egészség mindent visz!

Endrei Juditot szerettei is emlékeztetik a csontjai védelmére. Regisztráljon Ön is az Országos Csontritkulást Megelőző Kockázatfelmérő Programra!

csontritkulás ellen tanácsok

Csontritkulás ellen – a legegyszerűbb tanácsok a mindennapokra

A csontritkulás egy gyakori és súlyos esetben gyakorlatilag visszafordíthatatlan betegség. A szinten tartás illetve a minimális javulás elérésére elég sok lehetőség van, ahogy a megelőzésre is. Ilyen mindennapi tanácsokat gyűjtöttünk most össze!

Csontritkulás – mindennapi jelek, melyekre figyelni kell!

Csontritkulás – mindennapi jelek, melyekre figyelni kell!

A csontritkulás elég gyakori jelenség, világszerte százmilliókat érint és itthon is a lakosság nagyjából 10 százalékánál előfordul. De hogyan lehet felismerni és mit lehet tenni azért, hogy megelőzzük a bajt? Összegyűjtöttük, milyen jelekre érdemes figyelni és előfordulásuk esetén mi a teendő.

Csontritkulás tünetei és kezelése

A csontritkulás ismerős fogalom lehet, bár főleg inkább idősebb rokonainktól hallunk róla. Vagy éppen az űrhajósok kapcsán, akik azért, ha sok időt töltenek a világűrben, bizony tapasztalhatják. És valóban, ez a betegség tényleg inkább idősebb korban jellemző, ám hamarabb is előfordulhat, a tünetekre és a kezelés minél gyorsabb megkezdésére pedig figyelni kell!

Csontritkulás kezelése

Íme a már kialakult csontritkulás kezelésének pillérei.