Kulcsszó: táplálkozás

Táplálkozás és belső fényvédelem

Bőrünket többféle módon védhetjük a nap káros sugaraitól. Elsőre a különféle krémek, ruhák és kiegészítők jutnak eszünkbe, pedig az egészséges étkezéssel is rendkívül sokat tehetünk azért, hogy felturbózzuk elsődleges pajzsunk védekezőképességét.

A tél végeztével is kell szednünk multivitamint?

Lassan véget ér a tél, hamarosan elérkezik a tavasz, és a hőmérő higanyszála egyre magasabbra szökik. Annak érdekében, hogy ne betegen, ágyhoz kötve üdvözöljük ezt a gyönyörű évszakot, ajánlott a vitaminraktáraink feltöltése.

Diéták, amelyek károsak az agyra

Ahogy közeledik a jó idő, egyre többen kezdenek bele különböző fogyókúrákba, melyek közül a legkedveltebbek kiiktatnak egy vagy akár több tápanyagcsatornát. Rövid távon működnek, azonban hosszú távon még az agyunkra is ártalmasak lehetnek.

Kimutatták: a közös étkezés jót tesz a gyerekeknek

Fontos eredményre jutott a kanadai Guelph Egyetem kutatócsoportja: már heti két családi étkezés is nagyban hozzájárulhat a gyermekek megfelelő étrendjéhez és egészségesebb táplálkozásához – akár beszélgetünk közben, akár nem.

Ezt együk, ha meg akarjuk úszni a megfázást

Miközben sorra dőlnek ki családtagjaink és barátaink, természetes, hogy azon aggódunk, hogyan fogjuk idén kicselezni a megfázást vagy az influenzát. Szerencsére konyhánk is rejthet néhány csodaszert.

Mi az a kolin, és miben segíti a magzatot?

Ha a várandós anyák a terhesség alatt elegendő mennyiségű kolint fogyasztanak, az utódaik számára hosszútávú kognitív előnyökkel járhat – állítja a Cornell Egyetem legfrissebb tanulmánya.

Az 5 legfontosabb tudnivaló a hozzátáplálásról

A szoptatásról a családi élelmiszerekre való áttérést a 6-18-24 hónapos időszakra alkamazzuk. Fontos tudnunk az alapvető irányelveket, ez ugyanis rendkívül sebezhető időszak a gyermek életében.