Kulcsszó: stroke

A legfontosabb teendők stroke esetén

Stroke esetén minden másodperc számít, ezért nagyon fontos a mielőbbi felismerés és az elsősegélynyújtás. Ezért alább összegezzük a legfontosabb tudnivalókat erről.

Nagy bajt is jelezhet a csuklás

A csuklás a szervezet számára kellemetlen és haszontalan jelenség: a rekeszizom akaratlan görcse, amely során gyors belégzés történik. Általában ártalmatlan, és hamar elmúlik. Azonban bizonyos esetben igen súlyos gondra is figyelmeztethet.

Minden a trombózisról

Trombózis esetén az érben egy vérrög képződik, amelyet trombusnak is neveznek. Ez a vérrög blokkolhatja vagy akadályozhatja a véráramlást az érintett területen, valamint súlyos komplikációkat okozhat, ha a vérrög a keringési rendszer fontos részén alakul ki, például az agyban vagy a tüdőben.

Teendők agyvérzés esetén

Ha tanúi vagyunk egy stroke-nak, azonnali cselekvésre van szükség, mert minden másodperc számít! Megtudhatja, mit tegyen és mit ne tegyen, ha segíteni szeretne.

A stroke tünetei

Az agyvérzés és az agyérgörcs – közös nevén stroke, amikor egy agyi terület vérellátása megszűnik. A stroke tünetei az agy érintett régiójától függnek, melyet a vérellátás elvesztése okoz.

Stroke – A legfontosabb tudnivalók

A stroke az egyik leggyakoribb halálok, melynek kezelésekor a legfontosabb, hogy a tüneteket minél hamarabb felismerjük, és a beteg gyógyítását elkezdhessük.

A túlsúly veszélyei

Az általános vélekedéssel ellentétben a túlsúlyosság nem csak esztétikai probléma, a fogyókúra az egészségét adja vissza.