Kulcsszó: Alzheimer-kór

Ez állhat az Alzheimer-kór hátterében

Egy friss tanulmány érdekes szempontot hoz fel az Alzheimer-kór kialakulásával kapcsolatban. Maga a felvetés, hogy a betegséget bizonyos kórokozók idézhetik elő, ugyan régebbi, a kutatócsoport bizonyítékai azonban most részben alátámasztják ezt.

A pezsgő jót tesz a memóriánknak

A Reading Egyetem legújabb kutatása arra az eredményre jutott, hogy a heti három pohár pezsgő fogyasztása megelőzheti az Alzheimer-kór és a demencia kialakulását.

Alzheimer- és a Parkinson-kór ellen is jó lehet a kávé

Egyre több ember szenved Alzheimer- vagy Parkinson-kórban. Miután a kutatóknak még nem sikerült gyógymódot találniuk, a betegek minden reményt adó fűszálba kapaszkodnak. Ilyen a kávéfogyasztás is, hiszen a kávénak köztudottan stimuláló hatása van.

Kialvatlansággal nő az Alzheimer-kór veszélye

A folyamatos álmosságtól elnehezedő szempillák és a kevés pihenés okozta napközbeni bágyadtság veszélyesebb lehet, mint gondolnánk – állítja egy Egyesült Államokban végzett kutatás.

Alzheimer-kór tünetei, kialakulása és kezelése

Az Alzheimer-kór viszonylag gyakori betegség, amely főként idősebb korban jelentkezik. Felismerni ma már jól lehet, viszont tökéletes gyógymódja nincs. Ám odafigyeléssel és megfelelő kezeléssel késleltethetőek a súlyosabb tünetek.

A céklában lehet az Alzheimer-kór ellenszere

A növényi vegyületek kulcsszerepet játszhatnak az Alzheimer-kór gyógyításában, közli egy friss, 2018 márciusában publikált tanulmány, melyet az Amerikai Vegyipari Társaság találkozóján mutattak be.