A vonzó emberek 10 közös tulajdonsága

A vonzó emberek 10 közös tulajdonsága

Kapcsolódó tünetek:

  1. Jó hallgatók
A vonzó emberek figyelnek a másik fél mondandójára, és nem a saját válaszukkal vagy reakciójukkal vannak elfoglalva. Ezen kívül nem szakítják félbe a másikat, nem próbálnak középpontba kerülni, és nem áradoznak magukról. Számukra az a fontos, hogy a beszélő személy úgy érezze, figyelnek rá és a mondanivalójára.
  1. Jó a kommunikációs képességük
Minden egyes mondatot jól átgondolnak, mielőtt kinyitják a szájukat, így nem mondanak felesleges dolgokat, melyektől csak zavaros lesz az üzenetük. Ezen kívül a beszédstílusukra is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért mindig magabiztosan beszélnek.
  1. Tanácsot kérnek
Amikor egy ember tanácsot kér egy másik személytől, akkor ezzel azt mutatja neki, hogy fontos számára a véleménye, bízik benne, sőt mi több, sokra tartja. Ezáltal pedig növeli a másik fél önbizalmát, aki emiatt még inkább kedvelni fogja.
  1. Hitelesek
A hiteles emberekben sokkal könnyebben bízunk meg, hiszen senki sem szereti a kétszínű személyeket. Utóbbiak esetében inkább azt érezzük, hogy ki akarnak játszani minket, és nem vesznek emberszámba. Ha pedig kedvelnek minket, akkor jól érezzük magunkat a bőrünkben, ami pedig vonzóvá tesz a többi ember szemében.
  1. Félreteszik a mobiljukat
Nincs is annál idegesítőbb, mint amikor valaki egy beszélgetés közben a telefonját nézi ahelyett, hogy figyelne. Ezzel azt az érzést kelti a másikban, hogy nem elég érdekes, illetve fontos számára a mondanivaló, illetve a személye. Annak érdekében, hogy jó benyomást keltsünk, nem csak el kell raknunk a mobilunkat, úgy kell tennünk, mintha nem is lenne telefonunk. Egy vonzó ember képes azt éreztetni a másikkal, hogy ő a világ legfontosabb személye, hiszen a beszélgetés során folyamatosan figyel, és nem a telefonjával van elfoglalva.
  1. Elismerik mások teljesítményét
Ki ne örülne annak, ha más is elismeri a teljesítményét? Az egy teljesen normális emberi vágy, hogy mások is megbecsüljék a tetteinket, illetve tudjanak róluk. A vonzó embereknek pedig nem szükséges mindig a középpontban állniuk, így nem bánják, sőt mi több, támogatják is azt, hogy más álljon a rivaldafényben.
  1. Nem saját magukkal vannak elfoglalva
A vonzó személyek nem magukkal vannak elfoglalva, és az sem érdekli őket, hogy mások mennyire kedvelik őket vagy sem. Inkább a körülöttük lévő személyekkel törődnek, így a beszélgetések során is rengeteg kérdést tesznek fel.
  1. Tisztelettel bánnak mindenkivel
Számukra teljesen mindegy, hogy egy cég vezérigazgatójával beszélnek vagy egy alkalmazottal, ők mindenkivel ugyanolyan tisztelettudóan bánnak, nem tesznek különbséget. Úgy gondolják, hogy mindenki megérdemli a tiszteletet, nem tartják magukat se jobbnak, se rosszabbnak.
  1. Nem bánják, ha bolondnak nézik
Az egyik legvonzóbb tulajdonság a magabiztosság. Ha például úgy merünk táncolni, mintha teljesen egyedül lennénk egy szobában, ahol senki sem láthat minket, biztos, hogy mindenki számára szimpatikusak leszünk. Ezzel ugyanis azt mutatjuk, hogy nincs gond az önbizalmunkkal, továbbá segítünk másoknak az ellazulásban és a szórakozásban. A vonzó embereket nem zavarja, hogy bolondnak nézik őket, ha nevetnek rajtuk, hiszen az emberek emiatt nem fogják őket kevésbé tisztelni.
  1. Következetesek
Nincs is annál rosszabb, mint amikor az emberek tartanak tőlünk, mert nem tudják, hogy a következő pillanatban mit fogunk reagálni, csinálni. Ilyenek például a hangulatemberek, akiket egyszerűen lehetetlen kiismerni, így sokan nem is szeretik őket. A vonzó emberek azonban következetesek, így a másik fél pontosan tudja, hogy mire kell számítania.
2019. december 19.

Kiemelt ajánlatunk

Kapcsolódó cikkek