Veszélyes diéták, melyek akár vérzékenységet is okozhatnak!

2017. április 21.

Kapcsolódó tünetek:

orrvérzés

Mielőtt esztelen fogyókúrába kezdenénk, tájékozódjunk, kérjük szakember tanácsát, hiszen egyre több diétáról derül ki, hogy a szervezetünkben súlyos károkat okozhat!

A véralvadás zavara

A véralvadás során a sérülés esetén a prothrombinból thrombin nevű anyag képződik. Ennek hatására egy oldhatatlan fehérje, fibrin alakul ki, ami megállítja a vérzést. Amennyiben a folyamatban hiba keletkezik, úgy véralvadási zavarról beszélünk: túlzott alvadáskor vérrögök keletkezhetnek, míg ha alulműködik, akkor vérzékenység. A megfelelő véralvadáshoz alvadási faktorok, fehérjék és vérlemezkék szükségesek. Ehhez azonban megfelelő mennyiségű K-vitamin jelenléte is kell. Amennyiben kevés a K-vitamin a szervezetben, úgy a véralvadási faktorok csökkent képződése miatt a véralvadás elhúzódó, így az illető vérzékeny lesz.

A diéta és a K-vitamin kapcsolata

A K-vitamint leginkább táplálkozással lehet bejuttatni, ám nem árt tudni, hogy igen könnyen kiürül a szervezetből. Éppen ezért fontos, hogy ha fogyókúrázunk, fokozottan ügyeljünk a megfelelő étkezésre, fogyasszunk minél több zöld növényt (pl. spenótot, sóskát, káposztát, brokkolit). Továbbá nem érdemes a zsiradékokat teljesen kiiktatni az életünkből, hiszen –egyes vitaminok –mint a K-vitamin- zsírban oldódnak, zsír nélkül pedig nem tudnak felszívódni. Mindez kiemelten fontos abban az esetben, ha antibiotikum kúrán estünk át, illetve ha tudjuk, hogy vérzékenységben szenvedünk.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • XLS Medical Direct por 90x

    XLS Medical Direct por 90x

    <p>Az XL-S Medical por természetes és klinikailag igazolt hatóanyaga képes megkötni a táplálékkal bevitt zsír 28%-át, valamint csökkenti az étvágyat és a nassolási vágyat.</p> <div style="padding-top: 10px; clear: both;"> </div> <div style="display: table; width: 100%;"> <div style="display: table-row-group;"> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/mpl.jpg" border="0" width="30" /></div> <div style=";display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Kiszállítás futárszolgálattal: ingyenes</div> </div> <div style="display: table-row;"> <div style="display: table-cell; padding: 3px 0px;"><img src="../../../../../../../../../wp-content/uploads/img/benu.jpg" border="0" width="30" /></div> <div style="display: table-cell; padding: 6px 0 10px 0; vertical-align: middle;">Személyes átvétel több, mint 100 gyógyszertárban: ingyenes</div> </div> </div> </div>

    16 490 Ft

Fogyókúra előtt ajánlott az orvosi konzultáció

A vérzékenység kezeletlen esetben könnyen vezethet vérszegényhez, így célszerű idejében felismerni a problémát. Amennyiben erős menstruációs vérzésünk van, indokolatlanul vérzik az orrunk, gyakran kék-zöld foltok tarkítják a bőrünket, illetve ha fogmosáskor erősebb ínyvérzést tapasztalunk, akkor érdemes orvoshoz fordulni, hiszen ezek mind vérzékenységre utalhatnak. Amennyiben beigazolódott a véralvadási zavar, úgy gyakran gyógyszeres kezelés szükséges, és ha a beteg fogyókúrázni szeretne, ajánlott megbeszélnie az étrendjét a kezelőorvosával is, akinek a tanácsaival kiküszöbölhetőek a további problémák.

influenza korai tünetei

Az influenza 6 korai tünete

Az influenza korai tüneteinek időben való felismerése megakadályozhatja a vírus terjedését, és elősegítheti a betegség kezelését, mielőtt rosszabbodna. Minden évben heteket vesz el az életünkből, idén ne hagyja, hogy az influenza győzzön!

hemofília

Mi az a hemofília?

A vérzékenység, vagy hemofília egy az emberiség történetében nagyon régóta jelenlévő betegség. A betegséget tökéletesen meggyógyítani nem, viszont kezelni lehet és kell is. Főleg azért, hogy a betegek tünetmentes életet élhessenek vele. De mit kell tudni róla és milyen jelekre kell figyelni a vérzékenység esetében?

Recept nélkül kapható készítmények lehetséges mellékhatásai

Ezekre figyeljen, mielőtt bármit szedni kezd!

Miért kell kezelni a náthát?

A nátha a felső légút heveny fertőzése következtében jön létre.

Összes cikk Egészség A-Z témában