Tippek tavaszi fáradtság ellen

Tippek tavaszi fáradtság ellen

Kapcsolódó tünetek:

  1. Turbózzuk fel a vérkeringésünket!
Több nő szenved a tavaszi fáradtságtól, mint férfi, ami az alacsonyabb vérnyomásnak tudható be. Szerencsére ez ellen is tudunk tenni: pezsdítsük fel a keringésünket egy hideg-meleg váltózuhannyal!. Mindezt reggel javasolt megtenni, így biztos, hogy egész nap energikusak leszünk.
  1. Ne feledkezzünk meg a vasbevitelről!
Az állandó fáradtságot és kimerültséget vashiány is okozhatja. Ha a szervezetünk nem kap elegendő mennyiséget ebből a fontos nyomelemből, akkor a sejtekhez nem jut kellő mennyiségű oxigén. Ennek tudatában teljesen érthető, ha erőtlenek vagyunk, és nem tudunk koncentrálni.
  1. A piros szín feltölt energiával
Az energikus és dinamikus színek életerőt adnak. Nem szükséges azonban az egész lakást pirosra festenünk, hiszen már az is javíthat az állapotunkon, ha piros, illetve más erőteljes színű ruhákat hordunk.
  1. Friss levegő
Szellőztessünk! Nyissuk ki az ablakot, és engedjük be a friss levegőt! Utóbbi oxigénnel látja el az agyunkat, ezáltal pikkpakk elűzi a fáradtságot.
  1. Mozogjunk!
Használjunk ki minden lehetőséget a mozgásra! Liftezés helyett lépcsőzzünk, e-mail küldése helyett inkább menjünk át kollégánkhoz a szomszéd irodába, autó helyett járjunk biciklivel. Sétáljunk, fussunk, táncoljunk. Teljesen mindegy, hogy milyen mozgásformát választunk, a lényeg, hogy mozogjunk.
  1. Fogyasszunk könnyű ételeket!
A nehéz téli ételek helyett a könnyű fogásokat részesítsük előnyben, és inkább többször együnk kevesebbet. Ezáltal kevésbé terheljük meg az emésztőrendszerünket. Tavasszal továbbá szüksége van a szervezetünknek a vitamindús étkezésre, hiszen a téli hónapokban erre kevésbé van lehetőségünk.
  1. Igyunk sokat!
A fáradtság adódhat abból is, hogy túl kevés folyadékot viszünk be a szervezetünkbe. Épp ezért fontos, hogy naponta legalább 2 liter vizet vagy teát igyunk. Természetesen ha sokat izzadunk, akkor ennél több javasolt.
2019. február 24.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek