Hatékony tippek a szorongás ellen

2017. október 5.

A szorongás szinte népbetegségnek számít világszerte. A stresszes, rohanó életmód, a túlzott elvárások, az életvitel megváltozása mind olyan tényezők, amelyek észrevétlenül szorongást okoznak.

szorongás ellen tippek

A szorongás egy olyan állapot, mikor a szorongó páciens konkrét ok nélkül, folyamatosan fél valamitől, de a félelemnek nincs tárgya. Ettől pedig állandó feszültséget érez. Akár egész nap képes feszült lenni, vagy épp egyik pillanatról a másikra előjön nála egy szorongó érzés, ami hosszan tart, valamint újra és újra visszatér, nem ritka a hajnali ébredéskor való megjelenése sem.

Minden korosztály érintett, azonban a leggyakrabban a huszon- és harmincéves korosztály küzd szorongással, ami akár szorongásos pánikhoz és depresszióhoz is vezethet.

Tippek szorongás ellen

A pszichoterápia kiváló módja a szorongás okának feltárásához, azonban nem elég feltárni a tényeket, kezelni is kell a szorongást.

A nagyon mély, nagyon makacs szorongásra a pszichoterápia mellett gyógyszerekre is szükség lehet, azonban nagy akaraterővel és jó szakemberrel leküzdhető az életet megnehezítő szorongás. Ám ha enyhék a tünetek, magad is enyhítheted szorongásodat.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • BioCo B-vitamin komplex tabletta 90x

    BioCo B-vitamin komplex tabletta 90x

    <p>8 FÉLE B-VITAMINT TARTALMAZÓ ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ TABLETTA</p> <p><span>A B1-vitamin hozzájárul </span><strong>a szív megfelelő működéséhez</strong><span>, a B1-, B2-, B3- és B6-vitaminok az</span><strong> idegrendszer</strong><span>, a B6-, B12-vitaminok és a folsav az immunrendszer normális működéséhez. Több B-vitamin hozzájárul a </span><strong>fáradtság és kifáradás </strong><span>csökkentéséhez (B2-, B3-, B5-, B6-, B12-vitaminok és a folsav).</span></p>

    2 599 Ft

Az autogén tréning remek módja a szorongások oldásának. Pszichiáter segítségével tanuld meg az autogén tréning módját, és gyakorold!

Minden nap vagy minden második nap egy forró, relaxáló fürdő, jó zene és illóolajak mellett kikapcsoló hatással bír, és a szorongás képes nagy mértékben csökkenni. Pár percre ülj meleg vízbe, és élvezd a pihenést!

A helyes, szabályozott légzés nagyon hatékony módja a stressz csökkentésének. Mikor épp erősen szorongsz, lassan, hosszan vedd a levegőt, majd ugyanolyan lassan és hosszan fújd ki. Jó néhány percig végezd a szabályozott légző gyakorlatot, ha segít, tedd a hasadra a kezedet, és érezd, ahogy beszívod, majd kifújod a levegőt. A minél mélyebb, hasi légzés a leghatékonyabb.

Este, lefekvés előtt egy-két kanál szárított komló egy bögre forró vízben feloldva nyugtató hatással van az elmére, és oldja a szorongást. Kissé álmosító, de nagyon pihentető hatású az ital.

A B-vitamin-komplex remek módja a szorongás csökkentésének. Ha a szervezetben csökken a B-vitamin-szint, hajlamos a test szorongással válaszolni. A napi B-vitamin szedés rengeteget javít a szorongás mértékén, hatékonyan nyugtatja az elmét.

A valeriana, a macskagyökér szintén ellazít, érdemes alvás előtt bevetni.

A sport és az egészséges táplálkozás bevezetése ugyan nem egyszerű feladat, de annál hatékonyabb. A napi egybefüggő 40 perc mozgás elég ahhoz, hogy endorfin szabaduljon fel a szervezetben, ettől pedig jobban érezd magad, csökkenjen a stressz-hormonok szintje a szervezetedben, ezáltal pedig megszabadulj a szorongástól. A meditatív, lassú, monoton mozgásformák kifejezetten előnyösek szorongás ellen.

A pozitív mondatok, mantrák is erősítik az önbizalmat, és jobb gondolkodást segítenek kialakítani. Igyekezz a figyelmedet jó, számodra boldogságot okozó dolgokra fordítani, ugyanis ezek remekül oldják a feszültséget. Ha eltereled a figyelmedet a stresszt kiváltó tevékenységekről, gondolatokról, máris csökkentheted a belül nyomasztó félelmeidet.

Tudatos életmóddal hatékonyan kezelhető a szorongás, és teljesen megszüntethető a stressz, szorongás okozta kellemetlen közérzet.

A borderline személyiségzavar

A borderline személyiségzavar

A borderline személyiségzavar egy rendkívül súlyos állapot. Hátterében gyakran a gyerekkorban történt traumatikus események állnak. Ismerje meg közelebbről a borderline szindrómát.

Az autizmus első tünetei

Az autizmus első tünetei

Az autizmus korai jelei gyakran bizonyos viselkedésformák hiányaként jelentkeznek, épp ezért nehéz ennek a spektrumzavarnak a felismerése. Alább összegezzük a legelterjedtebb tüneteket.

A pánikbetegség kezelése

A pánikbetegség kezelése

Erős szívverés, verejtékezés, és olyan érzés, mintha megfulladnánk – ezek a pánikbetegség legtipikusabb tünetei, melyekhez gyakran halálfélelem és szorongás is társul. Alább taglaljuk, milyen kezelési módok léteznek rá.

gigantizmus

Gigantizmus – Ha hirtelen túl nagyot nő a gyerek

A gigantizmus, vagy óriásnövés egy gyerekkorban előforduló betegség, amit a növekedési hormon túlzott termelődése okoz. A betegség miatt a gyerekek hirtelen és nagyon megnőnek, aminek kellemetlen következményei is lehetnek. De hogyan állapítható meg ez a jelenség és lehet-e kezelni?

A bipoláris zavar fázisai3

A bipoláris zavar fázisai

A bipoláris zavarral küszködő ember rendkívül szélsőséges érzelmi hullámzásokon és hangulatingadozáson megy keresztül, melytől nem csak ő szenved, de a környezete is.

Összes cikk Egészség A-Z témában