Szerelmesek napján egyedül

2019. február 12.

Kapcsolódó tünetek:

félelem

A Valentin-nap a szerelmesek ünnepe, így a szinglik nem igazán várják február 14-ét, pedig az alábbi tippekkel nem kell mély depresszióba zuhanniuk. Épp ellenkezőleg, még élvezhetik is.

Szerelmesek napján egyedül

Szerelmesek napján egyedül

Vegyünk magunknak egy csokor virágot!

Ha már mástól nem számíthatunk virágra, akkor lepjük meg magunkat egy gyönyörű csokorral. Ezáltal legalább biztosak lehetünk abban, hogy valóban olyan virágok díszelegnek az otthonunkban, melyeket tényleg szeretünk.

Wellnessezzünk!

Ehhez akár ki sem kell tennünk a lábunkat az utcára. Engedjük tele a kádat meleg vízzel, gyújtsunk gyertyát, igyunk egy pohár bort, ragadjuk meg a kedvenc könyvünket, és már kezdődhet is a lazítás. De akár elmehetünk egy masszázsra, szaunázni vagy úszni is. A lényeg, hogy valami olyan elfoglaltságot válasszunk, ami pozitívan hat a lelkünkre és a testünkre egyaránt.

Főzzünk!

Ebben az esetben nem arra kell gondolnunk, hogy sebtében összeütünk valamit, amit aztán gyorsan megeszünk. Sőt mi több, ha épp diétázunk, akkor azzal se foglalkozzunk. Készítsük el a kedvenc ételünket, és jóízűen fogyasszuk el.

Kanapéra fel!

Kényelmesedjünk el a kanapén, takarózzunk be jó melegen és nézzük meg a kedvenc filmünket. Aki nem rajong a filmekért, az nyugodtan nézzen sorozatot, vagy olvasson egy könyvet, de akár keresztrejtvényt is fejthet.

Töltsük a napot a barátainkkal!

Valentin-nap alkalmából a szeretetet ünnepeljük, ami nem csupán párok közt, hanem barátok és családtagok közt is van. Ünnepeljük tehát velük ezt a napot, és lepjük meg őket valami aprósággal. Így biztos, hogy jó hangulatban telik ez a nap.

Menjünk el valahova!

Unjuk az egyedüllétet? Ismét rá szeretnénk találni a szerelemre? Akkor csinosítsuk ki magunkat, és mozduljunk ki otthonról, vegyüljünk el az emberek között. Lehet, hogy aznap este több szinglinek is kedve van romantikázni, és épp így találjuk meg a nagy Ő-t.

Internetes párkeresés

Ha nincs kedvünk kimozdulni, viszont keressük életünk partnerét, akkor nyugodtan nézzünk szét a különböző internetes társkereső oldalakon. Sose lehet tudni, hogy épp hol talál ránk a szerelem.

Tereljük el a figyelmünket!

Ha egyáltalán nem akarunk foglalkozni a szerelmesek napjával, sőt mi több, legszívesebben el is felejtenénk, hogy létezik, akkor tereljük el a figyelmünket. Menjünk el edzeni, takarítsuk ki az otthonunkat, vagy tisztítsuk ki a kocsinkat. A lényeg, hogy olyan tevékenységet válasszunk, ami eltereli a figyelmünket.

Így küzdjük le a repüléstől való félelmet

Így küzdjük le a repüléstől való félelmet

Mindegy, hogy először vagy századszor utazunk repülővel nyaralásra vagy üzleti útra, bárkivel előfordulhat, hogy rettegés fogja el felszállás előtt vagy a levegőben. Érdemes tenni szorongásunk ellen, illetve megfogadni néhány jó tanácsot.

5 dolog, amit minden nap mondjunk el egy nőnek

5 dolog, amit minden nap mondjunk el egy nőnek

Minden nő szereti a bókokat, azonban van pár dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy ne nevetés vagy akár egy pofon legyen a vége.

Anorexia, bulímia – Étkezési zavarok

Anorexia, bulímia – Étkezési zavarok

Bár a táplálkozás szükséges ahhoz, hogy életben maradjunk, zavarai mégis gyakoriak, hiszen a vékonyabb testalkat utáni vágy nem ismeretlen dolog a mai világban. Ezért pedig sokan képesek szinte bármit megtenni, amivel egy idő után az egészségüket is súlyosan veszélyeztetik.

pszichogén bénulás

A pszichogén bénulás

Mi az a pszichogén bénulás és mikor jelentkezik?

szorongás ellen tippek

Hatékony tippek a szorongás ellen

A szorongás szinte népbetegségnek számít világszerte. A stresszes, rohanó életmód, a túlzott elvárások, az életvitel megváltozása mind olyan tényezők, amelyek észrevétlenül szorongást okoznak.

Összes cikk Psziché témában