Stresszoldók a patikákból

Stresszoldók a patikákból

Kapcsolódó tünetek:

A felgyorsult világban az idegeskedés kihat a mindennapokra, a stressz miatt sokan nem tudnak hatékonyan dolgozni, sőt a családi életre is kihathat, csakúgy, mint az alvásra. Sokan a nyugtatók, illetve altatók szedésében látják a megoldást, de ezeknek megvan a veszélye.

A legrégebbi szorongásoldó készítmények az ópium és az alkohol, utóbbinak sajnos sokan ma is sokan hódolnak. Az erős nyugtatók és antidepresszánsok használata csak szigorú orvosi utasításra és felügyelet mellett alkalmazható. Ha a stresszesek a mindennapjaink, álmatlanságban szenvedünk vagy egyszerűen csak rossz a közérzetünk, a patikákban kaphatunk segítséget.

Vény nélkül kapható készítmények

A gyógyszertárakban ma már sokféle hatóanyagot tartalmazó készítmény kapható, melyek vásárlásához nem szükséges orvos jóváhagyása. Ezek csökkenthetik a stressz, a depresszió és az idegesség következményeit, meggátolják a félelmet, a nyugtalanságot, a riadtságot az izgatottságot, az ingerlékenységet. Serkentik az agytevékenységet, javíthatják az emlékezőképességet, nyugodt alvást biztosítanakMindegyikük gyógynövény- vagy ásványi anyag- illetve vitaminalapú, leggyakrabban a következőket tartalmazzák: magnézium, flavonoidok, orbáncfű, szerecsendió, kakukkfű, macskagyökér.

Teák

Néha a legjobb gyógymód, ha a természethez fordulunk segítségért. A gyógyteák kitűnő alternatívái lehetnek bizonyos gyógyszereknek. A patikákban kaphatók egy komponensű gyógyteák és teakeverékek is. A gyógynövények egészségünkre gyakorolt jótékony hatását nem szabad alábecsülni, gondoljunk csak arra, hogy számos gyógyszer hatóanyagát növényekből vonják ki.

Levendulatea: idegesség, stressz, belső nyugtalanság és alvásproblémák esetén alkalmazható. A legjobban este fogyasztva fejti ki hatását. 2 teáskanál virágot egy csésze forró vízbe áztassunk, 10 perc múlva szűrjük le. Fürdővízbe is teheti a levendulateát: 100 g levendulavirágot szórjon forró vízbe, öt perc múlva szűrje le, és a teát öntse a fürdővízébe.

Citromfű tea: citromfűből készült tea lazító, feszültségoldó, fogyasztása azoknak ajánlott, akiket túl sok inger ér, és emiatt feszültnek érzik magukat. A gyakran számítógépező gyerekekre is jó hatással lehet a fogyasztása. Két teáskanál szárított citromfű levelet tegyünk egy csésze forró vízbe, 10 percig hagyjuk állni, majd szűrjük le. 2-3 csészével fogyaszthatunk belőle naponta.

2015. január 15.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek