Rándulás? Ficam? Van megoldás

2016. november 2.

Kapcsolódó tünetek:

rándulás, ficam, ízületi gyengeség

Miért jó a fekete nadálytő? A sportolók tudják…

Hála a jó időnek, több időt töltünk a szabadban, ennek következtében a sérülések kialakulásának is nagyobb a veszélye.

fekete-nadalyto301Nem csupán a fürdőruhaszezon kezdete miatt, de sokan elkezdik, újrakezdik a rendszeres sportolást, a sportsérülések is gyakrabban fordulnak elő, leginkább akkor, ha hirtelen, felkészületlenül vetik bele magukat a hobbisportolók.

Nem árt az enyhébb sérülésekre gondolván néhány olyan készítményt otthon tartani, mely gyorsabb enyhülést és regenerációt nyújthat..

A leggyakoribb sérülések

A teljesség igénye nélkül: esések, horzsolás, csonttörések, rándulás, ficam, zúzódás. Utóbbi három „diagnózis” fogalmát nem árt itsztázni:

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Dolgit krém 50g

    Dolgit krém 50g

    <p>A Dolgit krém a mozgásszervek reumatológiai és nem reumatológiai fájdalmainak kezelésére szolgáló, külsőleg alkalmazható hatékony gyógyszer. Az Ibutop krém fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású. Hatására a duzzanat és a mozgáskorlátozottság gyorsan csökken.</p>

    2 449 Ft helyett:1 949 Ft
  • Rándulás: az ízvégek eredeti helyzetükből történő elmozdulása, mely éles, erős fájdalommal párosul.
  • Ficam: túlzott erőbehatás következtében az ízfej elhagyja az ízületi árkot, és ebben a helyzetében megmarad. Az ízületi szalagok megsérülnek. Ízületi merevség, erős fájdalom jellemzi, mely terhelésre fokozódik. Az érintett terület duzzadt és véraláfutásos lehet.
  • Zúzódás, vérömleny: a bőr alatti szövet károsodik. Jellegzetes a terület elszíneződése. A végtag pihentetésével a fájdalom is enyhül.

Miért jó a fekete nadálytő?

Gyulladáscsökkentő, sebgyógyító, fertőtlenítő és regeneráló hatású komponensei révén a mozgásfunkciók javítására, különböző zárt baleseti sérülések, visszér- és bőrgyulladások kezelésére alkalmazható készítmény.

Regeneráló hatóanyagai révén alkalmazható helyi bőrgyulladások kezelésére. Visszérgyulladás esetén a gyulladásos folyamat csökkentésével mérsékli a fájdalmat.

Alkalmazása: a krémet véraláfutások, vérömlenyek felszívódásának elősegítésére, csonttörések utáni kezelések kiegészítőjeként ajánlott bőrápolási céllal. A BENU patikákban kedvező áron érhető el ez a korszerű készítmény.

Rándulás, húzódás – nem kell, hogy fájjon

Rándulás, húzódás – nem kell, hogy fájjon

Ha a sérülés már megtörtént, és hatékony fájdalomcsillapító módszert keres, bízza magát bátran az Algoflex Dolo gélre

Ezek a legjobb mozgásformák egy harvardi orvos szerint

Ezek a legjobb mozgásformák egy harvardi orvos szerint

Aki azt hiszi, hogy a maratonfutás a legjobb módja annak, hogy formás és fitt legyen a testünk, az nagyot téved. Egy harvardi professzor, I-Min Lee szerint ugyanis az alábbi 5 sport a leghatásosabb.

Így sportoljunk télen! A téli edzések 7 szabálya

Így sportoljunk télen! A téli edzések 7 szabálya

Az alábbi szabályok betartásával a hideg évszakban is nyugodtan edzhet a szabadban!

Mozgás 50 felett

Érdemes-e 50 felett bármilyen mozgásformát elkezdeni? A válasz egyértelműen igen!

A téli sportok veszélyei

Egyre népszerűbbek a téli sportok, de sokféle sérülés lehetősége áll fenn.