Korábbi tanulmányok eddig egy teljesen alap élelmiszert hibáztattak ezen magas számért. A tudósok ugyanis úgy gondolták, hogy a tojás fogyasztása növeli meg a stroke kialakulásának kockázatát. Egy új kutatásnak hála azonban sikerült visszaállítani a tojás jó hírnevét, ugyanis a legújabb információk alapján semmi közük az agyvérzéshez. Ezeket a forradalmi megállapításokat az American Journal of Clinical Nutrition nevű szaklapban publikálták.
A kutatók közel 2000, 42 és 60 év közötti finn férfi adatait analizálták. A szakemberek 21 éven keresztül kísérték figyelemmel a résztvevők életét és egészségi állapotát. Az eltelt évek során 2000 főből összesen 217 férfi kapott stroke-ot.
A több mint két évtizeden át tartó tanulmány végül megdöntötte a tojásról kialakult rossz képet. Heti két tojás fogyasztása ugyanis nem vezetett a stroke kockázatának megnövekedéséhez, legalábbis a több mint hat tojás evésével összehasonlítva. Azon férfiak értékei, akik naponta 333 milligramm koleszterint vittek be a szervezetükbe, az egészséges tartományban maradtak. Egy nagy tojás 186 milligramm koleszterint tartalmaz.
BENU Online Gyógyszertár ajánlata:
Livsane Omega-3 folyadék 200ml
<p>Étrend-kiegészítő DHA és EPA omega-3 zsírsavakkal, 10-féle vitaminnal, jóddal, szelénnel és cinkkel. A LIVSANE Omega-3 folyadék 15 tápanyaggal látja el a szervezetet folyadék formában, amelyek fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében.</p>
2 999 Ft
Ennek ellenére a tanulmány vezetője, Jyrki Virtanen, nem jelentené ki, hogy együnk annyi tojást, amennyi csak belénk fér, azonban az egészséges személyeknek, akiknek egészséges a szívük és nem cukorbetegek, nem fog megártani a napi egy tojás. Sőt! A tojás sok D-vitamint, fehérjét, Omega-3-at és kolint tartalmaz. De annak érdekében, hogy a főzés során ne vesszenek el ezek a pozitív tulajdonságok, soha ne főzzük keményre a sárgáját.

Fehér hús vs. vörös hús – Melyik az egészségesebb?
Meglepő eredményeket mutattak be amerikai kutatók, ami ellentmond az eddigi táplálkozási ismereteinknek. A tanulmány szerint a vörös és a fehér hús fogyasztása azonos hatással van a vér koleszterinszintjére.

Az olívaolaj 5 áldásos hatása egészségünkre
A világon körülbelül 800 millió olajfa található, döntő többségük a mediterrán vidékeken. Napjainkban az olívaolaj reneszánszát éli, hiszen nemcsak finom, hanem számos, az egészségre jótékony hatása van.

Tippek a koleszterinszint csökkentésére
Megkapta a laboreredményeit, és megijedt a magas koleszterinszint láttán? Ebben az esetben sincs ok a pánikra, hiszen a gyógyszerek és a helyes táplálkozás hatására rövid időn belül ismét normális értékeket fog kapni.

Így hat az avokádó egészségünkre
A guacamole alapanyagául szolgáló gyümölcs fogyasztása mára igencsak divatossá vált. Nem véletlenül, hiszen az avokádó bizonyítottan egy igazi szuper étel, számos előnyös hatással egészségünkre.

Az elhízás következményei
Ha túlzottan megnő a testtömegünk, több betegséggel találhatjuk magunkat szemben.