Napi 1 tojás hatással van az egészségünkre

2019. július 11.

Kapcsolódó tünetek:

magas koleszterin

Az Amerikai Egyesült Államokban a stroke a harmadik leggyakoribb halálozási ok, évente 140.000 ember esik neki áldozatául. A The Internet Stroke Center adatai szerint továbbá a tartós fogyatékosság egyik fő okozója az amerikai lakosság körében.

Napi 1 tojás hatással van az egészségünkre

Napi 1 tojás hatással van az egészségünkre

Korábbi tanulmányok eddig egy teljesen alap élelmiszert hibáztattak ezen magas számért. A tudósok ugyanis úgy gondolták, hogy a tojás fogyasztása növeli meg a stroke kialakulásának kockázatát. Egy új kutatásnak hála azonban sikerült visszaállítani a tojás jó hírnevét, ugyanis a legújabb információk alapján semmi közük az agyvérzéshez. Ezeket a forradalmi megállapításokat az American Journal of Clinical Nutrition nevű szaklapban publikálták.

A kutatók közel 2000, 42 és 60 év közötti finn férfi adatait analizálták. A szakemberek 21 éven keresztül kísérték figyelemmel a résztvevők életét és egészségi állapotát. Az eltelt évek során 2000 főből összesen 217 férfi kapott stroke-ot.

A több mint két évtizeden át tartó tanulmány végül megdöntötte a tojásról kialakult rossz képet. Heti két tojás fogyasztása ugyanis nem vezetett a stroke kockázatának megnövekedéséhez, legalábbis a több mint hat tojás evésével összehasonlítva. Azon férfiak értékei, akik naponta 333 milligramm koleszterint vittek be a szervezetükbe, az egészséges tartományban maradtak. Egy nagy tojás 186 milligramm koleszterint tartalmaz.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

  • Livsane Omega-3 folyadék 200ml

    Livsane Omega-3 folyadék 200ml

    <p>Étrend-kiegészítő DHA és EPA omega-3 zsírsavakkal, 10-féle vitaminnal, jóddal, szelénnel és cinkkel. A LIVSANE Omega-3 folyadék 15 tápanyaggal látja el a szervezetet folyadék formában, amelyek fontos szerepet töltenek be az egészség megőrzésében.</p>

    2 999 Ft

Ennek ellenére a tanulmány vezetője, Jyrki Virtanen, nem jelentené ki, hogy együnk annyi tojást, amennyi csak belénk fér, azonban az egészséges személyeknek, akiknek egészséges a szívük és nem cukorbetegek, nem fog megártani a napi egy tojás. Sőt! A tojás sok D-vitamint, fehérjét, Omega-3-at és kolint tartalmaz. De annak érdekében, hogy a főzés során ne vesszenek el ezek a pozitív tulajdonságok, soha ne főzzük keményre a sárgáját.

Fehér hús vs. vörös hús – Melyik az egészségesebb?

Fehér hús vs. vörös hús – Melyik az egészségesebb?

Meglepő eredményeket mutattak be amerikai kutatók, ami ellentmond az eddigi táplálkozási ismereteinknek. A tanulmány szerint a vörös és a fehér hús fogyasztása azonos hatással van a vér koleszterinszintjére.

Az olívaolaj 5 áldásos hatása egészégünkre

Az olívaolaj 5 áldásos hatása egészségünkre

A világon körülbelül 800 millió olajfa található, döntő többségük a mediterrán vidékeken. Napjainkban az olívaolaj reneszánszát éli, hiszen nemcsak finom, hanem számos, az egészségre jótékony hatása van.

Tippek a koleszterinszint csökkentésére

Tippek a koleszterinszint csökkentésére

Megkapta a laboreredményeit, és megijedt a magas koleszterinszint láttán? Ebben az esetben sincs ok a pánikra, hiszen a gyógyszerek és a helyes táplálkozás hatására rövid időn belül ismét normális értékeket fog kapni.

Így hat az avokádó egészségünkre

Így hat az avokádó egészségünkre

A guacamole alapanyagául szolgáló gyümölcs fogyasztása mára igencsak divatossá vált. Nem véletlenül, hiszen az avokádó bizonyítottan egy igazi szuper étel, számos előnyös hatással egészségünkre.

Az elhízás következményei

Ha túlzottan megnő a testtömegünk, több betegséggel találhatjuk magunkat szemben.

Összes cikk Fogyókúra, egészséges táplálkozás témában