Nagy örömmel fogadták a veszprémiek a megújult BENU Bástya Gyógyszertárat

2019. február 27.

Nagyobb alapterületen, teljesen megújult belső térrel várja vásárlóit a BENU Gyógyszertár Veszprém Bástya, így évente több tízezer ember juthat magasabb színvonalú ellátáshoz a városban.

A BENU Gyógyszertár Veszprém Bástya felújítási munkálatai során a belvárosi patika teljesen átalakult, melynek köszönhetően az officina (látogatótér) alapterülete jelentősen bővült. A nyitottpolcos rendszer lehetővé teszi, hogy az ügyfelek maguk válogassanak a vitaminok, étrend-kiegészítők, kozmetikumok és szépségápolási termékek közül, miközben szakértői segítséget kaphatnak a vásárláshoz. A felújítás során fontos szempont volt a kényelmes és modern vásárlói környezet megteremtése, ami évente több tízezer ember számára jelent magasabb ellátási színvonalat, ugyanis a patika éves látogatószáma mintegy 70 ezer fő.

Az elmúlt 6 évben több mint 5 milliárd forint beruházással mintegy 130 BENU Gyógyszertár újult meg országszerte, a 2019-es fejlesztési tervekben pedig további patikák korszerűsítése szerepel. Ennek a felújítási programnak a legfrissebb eredménye a veszprémi Bástya Gyógyszertár korszerűsítése. Jelenleg Magyarországon 320 BENU Gyógyszertár érhető el, Veszprém megyében 5, Veszprém városában pedig 3 patikával van jelen a vállalkozás, így szerepe kulcsfontosságú a város gyógyszer-kiskereskedelmi ellátásában.

Legnagyobb kihívást a patika területének bővítése jelentette, de a Bástya Üzletházzal való több mint ötéves együttműködésnek köszönhetően erre is lehetőség adódott. A munkálatok olyan mélységűek voltak, hogy végül egyetlen funkcionális helyiség sem maradt meg eredeti állapotában, az egész gyógyszertárat újra kellett gondolni. Ezért valójában nem is átalakításról, hanem egy teljesen új gyógyszertár kialakításáról beszélhetünk.

A fejlesztés legnagyobb mértékben az officinát érintette, aminek területe több mint 40 százalékkal bővült. Az új, világosabb és tágasabb tér lehetőséget ad a betegeknek arra, hogy kategóriák szerint keressenek, a korábbiaknál stabilabb fogódzó pontokat találjanak a vásárláshoz, ám ha szükséges, bármikor a szakszemélyzet segítségét kérhessék.

Az ünnepélyes megnyitón tiszteletét tette Némedi Lajos, Veszprém város alpolgármestere, aki beszédében kiemelte, hogy „a Bástya Gyógyszertár, valamint az annak otthont adó Bástya Üzletház fejlesztése nagyon fontos a belvárosban élők számára. Már csak azért is, mert az elmúlt években megváltoztak a gyógyszertárakkal szembeni elvárások, már nem kizárólag gyógyszerekért járhatnak ide a vásárlók, hanem az egészségmegőrzéshez, szépségápoláshoz szükséges korszerű termékekhez is hozzájuthatnak itt.”

Dr. Müller Alíz, a BENU Gyógyszertár Veszprém Bástya patikavezetője szintén kiemelte, hogy a felújítás sikerében fontos szerepe volt a munkatársaknak, akik végig partnerek voltak a munka során. „Több évnyi előkészület és tervezgetés, jó pár hónap külső felújítási munka előzte meg a mintegy 3 hetes belsőépítészeti átalakítást, aminek eredményeként most itt állhatunk egy teljesen megújult gyógyszertárban. A vásárlók pozitív visszajelzései azonban azt mutatják, hogy mindez megérte.”