Minél gyakrabban ölelgetjük, annál okosabb lesz

2018. augusztus 6.

Egy Ohio állambeli gyermekkórház kutatása során derült ki az összefüggés a szeretet fizikai kifejezése és a gyermekek agyi fejlődésének mértéke között. Ölelgessük meg nyugodtan azt a kisbabát! Baja nem, magasabb intelligenciája viszont lesz belőle.

Minél gyakrabban ölelgetjük, annál okosabb lesz

Minél gyakrabban ölelgetjük, annál okosabb lesz

A kutatók 125 újszülöttet és szüleiket vonták be az átfogó tanulmányba, melyben a fizikai érintésekre adott reakciókat vizsgálták. Egyrészt kiderült, hogy a nem koraszülött babák nagyobb mértékben reagáltak az érintésre, mint a koraszülöttek. Emellett a kutatók felfedezték azt is, hogy azok a babák, akik felé a kórházi személyzet és szüleik többször mutatták a szeretet fizikai jeleit, erősebb agyi válaszreakciókat produkáltak.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A tudósok szerint ezzel bizonyítást nyert, hogy már egy olyan egyszerű dolog is, mint az ölelés vagy gyermekünk ringatása, hatalmas befolyással van babánk agyának fejlődésére. Lényegében a megfigyelés kiderítette, hogy a szeretet megnyilvánulásai nem csak az egészséges lelki hátteret adják meg kicsiknek, hanem a gyermek fizikai és szellemi fejlődésében is fontosak. Sőt, a kutatás eredményei azt is mutatják, hogy ha egy koraszülött babát különösen sokszor érintünk meg, és gyakran alakítunk ki vele fizikai kötődést, szinte ugyanolyan élményben és fejlődésben lesz része, mint az időben érkezett kisbabáknak.