Mindennapi kézápolás

2013. július 1.

Kapcsolódó tünetek:

száraz bőr

A kézfejet nagyon vékony bőr borítja, mely alatt a zsír illetve az izomszövet elenyésző mennyiségű. Óvni kell a rendszeres kézápolással.

Különböző tevékenységségeink mind, mind igénybe veszik a kezünket. Legyen szó otthoni takarításról, mosogatásról tisztítószerekkel, kerti munkákról vagy munkahelyünkről, ahol vegyszerekkel, fertőtlenítő szerekkel stb. dolgozhatunk, illetve könnyen érhetik kisebb-nagyobb sérülések is. A környezeti hatásoknak is folyamatosan ki van téve kezünk, télen a hideg, a szél, nyáron a napfény hatásának. Így egész évben szükséges a kézápolás.

A kézfejet nagyon vékony bőr borítja, mely alatt a zsír illetve az izomszövet elenyésző mennyiségű. A fenti tényezők miatt a kéz bőre könnyen kiszáradhat, kipirosodhat, berepedezhet, mely fertőzések forrása lehet, bőrirritáció, bőrgyulladás, ekcéma alakulhat ki. Igen fontos tehát a mindennapi kézápolás a kéz szépségének és egészségének megőrzése érdekében.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

 • CeraVe hidratáló arckrém nappali 52ml

  CeraVe hidratáló arckrém nappali 52ml

  <p>Cerave Hidratáló tisztító krém normál és száraz bőrre. Tisztít és hidratál anélkül, hogy megbontaná a bőr természetes védőrétegét. 3 alapvető ceramiddal (1,3 6-II) támogatja a bőrbarriert.</p>

  4 999 Ft
 • CeraVe megújító lábápoló krém 88ml

  CeraVe megújító lábápoló krém 88ml

  <p>CeraVe Regeneráló lábápoló krém rendkívül száraz, érdes felületű lábfejekre. Hámlasztó és puhító hatása segít megnyugtatni és javítani a sérült bőr szerkezetet.</p>

  3 249 Ft
 • CeraVe regeneráló kézkrém 50ml

  CeraVe regeneráló kézkrém 50ml

  <p>CeraVe Regeneráló kézkrém száraz vagy extrém száraz, érdes bőrfelületű kezekre. Ennyhíti a szárazságot és 3 alapvető ceramid (1,3,6-II) segítségével segít egyensúlyba hozni a kéz bőrének természetes védőrétegét. A benne található hilauronsav biztosítja a bőr természetes nedvességtartalmának megőrzését.</p>

  1 879 Ft

Hogyan ápoljuk, védjük kezeinket a mindennapok során?

krem301Kézmosáskor alaposan tisztítsuk, majd szárítsuk meg kezeinket. Gyógyszertári mosdókenőcsök használata a legérzékenyebb kezeket sem szárítja ki.

Kézápolás során használjunk rendszeresen, bőrünknek megfelelő hidratáló krémet legalább naponta egyszer. Hasznos, ha lefekvés előtt ezt mindenképp megtesszük. Időnként paraffinos kézápolást végezhetünk E-vitaminnal dúsítva. A már száraz, kirepedezett kézre zsíros, glicerines, kamillás krémet kenjünk.

Gyulladás esetén antibakteriális, gyulladáscsökkentő, hámosító hatású krémeket alkalmazhatunk. Nyári időszakban használjunk napvédő krémet kézfejünkre is.

Kesztyűvel védhetjük kezeinket a vegyszerektől, vagy nehéz fizikai munka végzésekor, de télen, hidegben is segít a védelemben.

Így védhetjük kezeinket, megóvhatjuk a környezet káros hatásaitól, megelőzve ezzel az igénybevétel által okozott kiszáradástól, sérülésektől, gombás, vírusos, bakteriális fertőzésektől.