Magzatvédő vitaminok

2013. július 15.

Kapcsolódó tünetek:

ásványianyag-hiány, Vitaminhiány

A kellő mennyiségű folsav napi bevitele csökkenti az idegrendszer fejlődési rendellenességeit.

Várandósság. Nyelvünk tökéletesen leírja azt az állapotot, ami a kismamák fejében központi gondolatként forogva nap, mint nap előbukkan, kinél ritkábban, kinél gyakrabban: várni egy (vagy ritkábban több) egészséges kisbabát, várni először azt, hogy odabenn maradjon, hogy növekedjen, fejlődjön, majd a hetek múlásával a kiírt időpont felé közeledve várni a kicsi érkezését. Az édesanyák mindenek előtt azt várják, azt akarják, hogy kicsinyük egészséges legyen.

Közülük nagyon sokan nem bízzák a véletlenre a dolgot, és leendő gyermekük, illetve saját maguk egészségéről próbálnak a lehető legjobb módon gondoskodni. Ebben nagy segítségükre vannak az úgynevezett magzatvédő vitaminoknak.

BENU Online Gyógyszertár ajánlata:

A magzatvédő vitaminok különböző, az anyaméhben fejlődő magzat, és a várandóssággal megváltozott női szervezet megnövekedett igényeinek megfelelő vitaminokat és egyéb anyagokat tartalmaz, természetesen a legoptimálisabb mennyiségben.

baba301Ezek közül is az egyik legfontosabb a folsav: tanulmányok igazolják, hogy a megfelelő mennyiségű folsav napi bevitele jelentősen csökkenti az idegrendszer bizonyos típusú fejlődési rendellenességeit.

Ezen túlmenően, a terhesség során bekövetkező hormonális változások hatására az édesanya teste számos vitaminból, ásványi anyagból, nyomelemből a korábbiakhoz képest igencsak megnövekedett adagot igényel: ami nem meglepő, tekintve, hogy kilenc hónap alatt két picurka sejtből egy kb. 3500 grammos élő újszülöttet kell létrehoznia. Ha ezek nem állnak a megfelelő mennyiségben rendelkezésre, az hiányállapothoz vezethet, ami előbb az édesanya, később azonban a kicsi szervezetének eltéréseihez is vezethet. Jó példa erre a kalcium esete is: ahhoz, hogy a baba csontrendszere megfelelő módon kiépülhessen, sok kalciumra van szükség. Ha az édesanya ezt a megnövekedett igényt nem biztosítja, az anyatermészet egyik csodájának lehetünk szemtanúi: a fejlődő magzat előnyt élvez az őt kihordó testtel szemben, egyszerűen elveszi, ami kell neki, és a kismama egyszerre csak azt veheti észre, hogy fogai egyre-másra mennek tönkre.

Sokan azt gondolhatják, elég a vitaminok szedését akkor elkezdeni, amikor megjelenik a két csík a teszten. Pedig, ekkorra már az esetek zömében egy legalább 2 hetes terhesség fennállásáról van szó, és azokban a pillanatokban éppen a legintenzívebb fejlődési folyamatok zajlanak. És mire az első pirula lejut a gyomorba, talán már be is fejeződött ez a – fejlődési rendellenességek kialakulásának szempontjából legalábbis – veszélyes fázis.

Célszerű tehát már a tervezett terhesség előtt néhány hónappal elkezdeni a készítmény szedését, hogy a fogantatás pillanatában minden raktár készen várja a kis jövevényt.

Szerencsére, ezekhez a vitamin-komplexekhez bárki bármikor, vény nélkül hozzájuthat a patikákban, alkalmazásuk előtt azonban mégis érdemes a nőgyógyász, vagy gyógyszerészek tanácsát kikérni, hogy mindenki a számára legoptimálisabb készítményhez juthasson.

Így készítsük fel testünket a terhességre

Így készítsük fel testünket a terhességre

Aki teherbe szeretne esni, annak fokozottan kell figyelnie egészségi állapotára, ezzel együtt az étkezésre, illetve a megfelelő vitaminbevitelre is. Az alábbi 8 tipp ebben nyújt segítséget, így a lehető legjobban fel tudunk készülni a várandósságra.

Szükségesek-e a terhesvitaminok?

Minden kismama számára nagyon fontos a születendő baba egészsége.

7 buta tévhit a terhességről

Mi árthat a babának? Utánajártunk a leggyakoribb tévhiteknek.

Mit egyen feltétlenül terhesség alatt?

Ismerje meg, melyek a legfontosabb anyagok, amelyek babája egészséges fejlődéséhez és saját egészségéhez nélkülözhetetlenek!

Kalciumpótlás és terhesség

Egy gyermek születése egy fog elvesztésével jár? Nem kellene, hogy így legyen.