Kerülje őket! Ez az 5 leghizlalóbb nyári étel

Kerülje őket! Ez az 5 leghizlalóbb nyári étel

Kapcsolódó tünetek:

Cukros üdítők

Nyáron, a nagy melegben különösen fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk, hogy egyensúlyban tartsuk vízháztartásunkat. Ha cukrozott teát, szörpöt, energiaitalokat, gyümölcsleveket vagy sört iszunk, az poharanként 150 kalóriát is jelenthet.

  • Tipp: Készítsünk limonádét citrommal, bogyós gyümölcsökkel vagy házi jegesteát gyümölcsteából, cukor helyett használjunk édesítőszert!

Jégkrémek és egyéb hideg nyalánkságok

Egy pohárnyi jégkrémben vagy egy méretes fagyiban akár 500 kalória is lehet és zsírtartalmuk is jelentős. A tejes turmixok és a tejszínhabos jegeskávé is jócskán bővelkedik kalóriákban.

  • Tipp: Kerüljük a túl nagy adagokat és az édes feltéteket! Válasszuk az alacsonyabb kalóriatartalmú sörbetet, vagy készítsünk házilag egy botmixer segítségével fagyasztott gyümölcsök, jég és méz felhasználásával jégkrémet!

Öntetes saláták

A saláták fontos részei az egészséges táplálkozásnak. Nem mindegy azonban, hogy milyen öntetet és feltétet választunk hozzá: a majonézben tocsogó változat igazi kalóriabomba, s ha még megszórjuk sajttal, sült szalonnadarabokkal vagy krutonnal is, az biztosan nem tesz jót a vonalainknak.

  • Tipp: Öntetként használjunk balzsamecetet, dijoni mustárt, extraszűz olívaolajat, gazdagítsuk a salátát aszalt vagy sült zöldségekkel, szárított fűszerekkel, főtt tojással!

Nassok

Mindenkire rátörhet olykor a nassolás utáni vágy, de ha rendszeresen és túl sokat eszünk ezekből a finomságokból, akár már egy hét alatt is plusz kilók rakódhatnak ránk. Minden dekagramm chips nagyjából 60 kalóriát tartalmaz, egy dekagramm sajtos nachosban pedig 250 kalória, 14 gramm zsír és 580 milligramm nátrium, egy doboz pattogatott kukoricában 550 kalória és 31 gramm zsír van.

  • Tipp: Készítsünk chipset házilag, zellerből, céklából, édesburgonyából – a neten számtalan kiváló receptet találhatunk –, de a nyers répa és hozzá a fokhagymás-tejfölös mártogatós is kiváló és egészséges alternatíva!

Zsíros, olajban sült húsok

A grillezett húsok bizony hizlalhatnak, ha zsírosabb fajtából készítjük. Egy fél kilós steak elfogyasztása 1600 kalória bevitelét jelenti, ami egy átlagos testalkatú nő csaknem egy napi teljes kalóriabevitelének felel meg. A bő olajban, zsírban sült húsok sem számítanak alakbarátnak, ráadásul az artériáinknak is ártanak.

  • Tipp: A sertés- és a marhaborda nagyon zsíros, ezért válasszuk helyette a szűzpecsenyét, a csirkemellet (lehetőleg bőr nélkül), vagy a marha soványabb részeit pl. combot. Az elkészítés módja pedig lehet a grillezés vagy sütőzacskóban sütés.
2020. június 27.

Kiemelt ajánlatunk

Akciós ajánlataink

Kapcsolódó cikkek